Test de logică | Care dintre cei 3 tineri a furat din mall? 9 din 10 dau răspunsul greșit

Test de logică | Care dintre cei 3 tineri a furat din mall? 9 din 10 dau răspunsul greșit
Publicat: 16/05/2022, 10:26

Următorul test de logică a pus la încercare chiar și cele mai inteligente persoane. Unul dintre cei tineri a furat din mall, dar nu știm care este vinovatul. Nouă din zece dau răspunsul eronat!

Sarcinile logice sunt poate cel mai eficient instrument pentru dezvoltarea logicii și a gândirii atât la copii, cât și la adulți, ne transmit specialiștii.

Rezolvarea unei probleme de logică necesită un complex proces de gândire. Aceasta este efectuarea consecventă a anumitor acțiuni logice, lucrul cu concepte, utilizând diferite construcții logice, construirea unui lanț de raționament precis cu concluzii intermediare și finale corecte.

Spre deosebire de majoritatea problemelor matematice și de altă natură, atunci când rezolvăm probleme logice, cheia nu este de a găsi caracteristicile cantitative ale unui obiect, ci de a determina și analiza relațiile dintre toate obiectele problemei.

O abordare holistică

Dintre întreaga varietate de sarcini logice, cei mici aleg adesea câteva dintre categoriile lor preferate și se cufundă în rezolvarea lor, dar este suficient?

Sigur că cei mai mulți dintre noi am trecut cel puțin o dată testele pentru nivelul de logică. Cele mai multe dintre ele sunt formate din niște silogisme sau întrebări capcană. La fel ca în dezvoltare gândindu-se din cutie, rezolvând doar anumite tipuri de probleme logice.

Logica face bine minții

Este exact ceea ce elevii au scris pe tablă înainte de începerea uneia dintre orele din cercul nostru de logică. Care este frumusețea problemelor logice?

Sunt interesante pentru copii, nu necesită cunoștințe de programă școlară, chiar și un copilaș la grădiniță poate rezolva și se poate distra cu logica.

Cine a furat din mall?

Chiar dacă pare un individ serios, „la cravată”, se pare că vinovatul este chiar acesta, deoarece a pus hainele din cabina de probă pe dedesubt, pentru a ieși cu ele din magazin. Atenție, însă! Furtul se pedepsește conform legii, cu închisoarea.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult