UPDATE – Primul deces cauzat de explozia de la Petromidia. Victimele, transportate la UPU Constanța – VIDEO

Publicat: 02/07/2021, 14:25
Actualizat: 02/07/2021, 15:57

Numărul victimelor crește. Până la acest moment, sunt raportate 6 victime, dintre care 2 cu arsuri. O persoană rănită în urma exploziei de la Petromidia a decedat.

Update 15.45. Ministrul Lucian Bode: Un deces și patru răniți. Incendiul a fost oprit.
Update 15.39. Un angajat al rafinăriei, detalii despre persoana decedată: Un tânăr angajat de 32 de ani, prins de suflul exploziei, care nu a mai putut fi salvat.

Update 15.35. Ioana Mihăilă, despre starea pacienților de la Combinatul Petromidia

„Centrul Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății m-a informat că două victime cu arsuri în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia vor fi transferate de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța la Spitalul Clinic de Urgență București (Floreasca).
Conform primelor evaluari de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, este vorba despre două persoane cu vârsta de aproximativ 50 de ani, o persoană cu arsuri pe 40% din suprafața corporală, grad II A/II B, și o persoană cu arsuri pe 35% din suprafața corporală, grad II A/II B.
Alte două victime au primit până acum îngrijiri în Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța pentru traumatisme, iar una a refuzat transportul la spital”, a scris ministrul pe Facebook.

Update 14.57. Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a anunțat că o persoană rănită în urma exploziei de la Petromidia a decedat.

Update 14.51. Potrivit Digi24, bărbatul dispărut a fost găsit decedat.

Update 14. 39. Potrivit MAI, direcția fumului este în sens opus fată de plajă și de oraș. Cetățenii sunt în siguranță

„În aproximativ 8 minute de la primirea apelului, pompierii au ajuns la fața locului și au constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajări de fum.

Imediat de la primirea apelului, în vederea optimizării misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat planul roșu de intervenție care presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului.

Prioritatea echipajelor de intervenție a reprezentat-o evacuarea imediată a victimelor , dintre care, 1 cu arsuri pe 45% din suprafața corpului transportată cu elicopterul SMURD la spital, 1 cu arsuri la nivelul feței transportată la spital, 1 cu traumatism membru inferior, 1 cu traumatism lombar transportată la spital, 1 cu arsuri minore. La acest moment se efectuează operațiuni de căutare – salvare în cazul unei persoane dispărute.

Incendiul a fost localizat la ora 13:14, fiind astfel eliminat pericolul extinderii acestuia la vecinătăți.

La locul intervenției s-au deplasat aproximativ 50 de pompieri către au încadrat în primă fază 5
Autospeciale de stingere cu apa și spumă, 1 autocamion cu 2000 l substanța de stingere, 1 autospecială transport victime multiple, 1 cisternă, 5 ambulanțe SMURD de prim ajutor, 1 unitate de terapie intensivă mobilă și 5 ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță Județean Constanta.

Pentru optimizarea acțiunilor de răspuns, s-a dispus alocarea de forte suplimentare, respectiv: 8 autospeciale de atingere cu apă și spumă din cadrul ISU Călărași, Ialomița, Tulcea, Brăila, precum și un autocamion cu 2.000 litri substanță de stingere.

Ulterior cantitatea de substanta de stingere a fost suplimentata cu cate 2000 l de la ISU CL, ISU GL, ISU TL, ISU ÎL și ISU VN

În urma consultării cu reprezentanții Gărzii de Mediu, direcția fumului este în sens opus fată de plajă și de oraș, motiv pentru care cetățenii sunt în siguranță. Cu toate acestea rugăm populația să își ia măsuri de autoprotecție prin închiderea ferestrelor”, transmite MAI.

Update 14.21. 6 victime au fost preluate de Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.

Au fost preluate la UPU Spital Clinic Județean de Urgență Constanța un număr de 2 victime cu arsuri. Din prima evaluare, este vorba despre 2 persoane cu vârsta în jurul a 50 de ani, 1 persoană cu arsură pe 40% din suprafața corporală, grad II A/II B, și 1 persoană cu arsură pe 35% din suprafața corporală, grad II A/II B.

Update 13.53. Raed Arafat a declarat, în urmă cu câteva minute, la Digi24, că o altă persoană este dispărută.

Din primele informații transmise Centrului Operativ pentru Situații de Urgență (COSU) din cadrul Ministerului Sănătății, în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia Năvodari s-au înregistrat 3 victime:

• 1 cu arsuri pe aproximativ 45% din suprafața corporală și care este transportată cu elicopter SMURD la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța pentru stabilizare și evaluare
• 1 victimă cu traumatism lombar
• 1 victimă cu arsură la nivelul feței

Cele trei victime au fost transportate la UPU Constanța.

„O persoană a fost preluată de echipajul SMURD și va fi predată la elicopterul SMUR. Este vorba despre victima care prezintă arsuri pe aproximativ 45% din suprafața corpului. Mai există și alte două victime, una cu traumatism facial și o alta cu politraumatisme. Avem 5 autospeciale de stingere, 5 ambulante SMURD si 6 mbulante de la CT. S-a dispus alocarea de forte suplimentare”, a declarat pentru Știrile PRO TV Ana Maria Stoica, de la ISU Constanța.

Inspectoratul anunță suplimentarea rezervei de stingere a incendiului. În zonă a ajuns și un elicopter SMURS.

”A fost dispusă suplimentarea rezervei de substanță de stingere cu câte 2.000 litri de la ISU CL, TL, IL, GL și VN.

Incendiul se manifestă la o instalație de transport petrolier, iar în acest moment, salvatorii acționează pentru închiderea robineților și întreruperea alimentării cu combustibil.

Până la acest moment, sunt raportate 3 victime, dintre care 2 cu arsuri. În zonă a fost trimis și un elicopter SMURD”, anunță ISU într-un comunicat.

În zonă a fost trimis și un elicopter SMURD.

Explozia a fost produsă la instalația de producție a motorinei

Surse din Petromidia au declarat, pentru Gândul, că explozia a fost produsă la instalația de producție a motorinei.

Echipele de intervenție nu au reușit încă să stingă focul.

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a declarat pentru PRO TV că în zona unde a avut explozia erau cinci angajați care s-au autoevacuat.

„Eu sunt chiar în fața uzinei Petromidia, unde unul dintre pacienți este preluat de un elicopter al SMURD. Există din păcate și victime. În secția respectivă nu avem informații că ar fi probleme de altă natură sau că ar exista vreun pericol potențial pentru populația din Năvodari sau pentru turiștii de pe litoral. O persoană a fost preluată și a fost intubată. În zona unde a avut explozia erau cinci angajați care s-au autoevacuat.”, a declarat prefectul.

O explozie puternică a avut loc vineri, în jurul ore 12:00, la Rafinăria Petromidia din Năvodari.

Citește și: FOTO&VIDEO – Incendiu în Năvodari. O explozie puternică a avut loc la Rafinăria Petromidia. Echipele de intervenție nu au reușit încă să stingă focul

Unde va ajunge norul de fum produs de explozia de la Petromidia Năvodari. Cum arată evaluările meteorologilor până la ora 23.00  

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Devine ILEGAL în România. Legea e adoptată. Se aplică din 28 aprilie pentru toată lumea
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”