TURISM. Destinații de vacanța în România. Prețurile încep de la 100 de lei

TURISM. Destinații de vacanța în România. Prețurile încep de la 100 de lei
Premierul laudă locurile pe care le poate oferi România pentru petrecerea concediului
Publicat: 12/05/2020, 18:41

Mulți români vor alege, anul acesta, vacanța în țară, iar agențiile au început să dezvolte mai multe oferte pentru turismul intern. Conform Mediafax, prețurile încep de la 100 de lei, iar cu mai puțin de 200 de lei se poate înnopta în zona Deltei Dunării sau a Transfăgărășanului.

Pachete de vacanță între 100 și 200 de lei:

Pentru că cei mai mulţi turişti care vizitează România sunt chiar români, anul acesta agenţiile de turism au pregătit mai multe pachete pentru călătorii interne. Principalele destinaţii turistice sunt Delta Dunării, Transfăgărăşan, Moldova şi Bucovina, iar preţurile încep de la 100 de lei.

„Suntem pe locul întâi în Europa la ceva: la turismul intern, 93%. Suntem ţara cu turismul intern cel mai dezvoltat acesta: atragerea în piaţa internă a celui mai mare număr de locuitori ai propriei ţări. Piaţa turistică românească este asigurată 93% de cetăţeni români”, a declarat Ciprian Constantinescu, presedintele Patronatului Industriei Hoteliere Marea Neagră, marți, într-o conferinţă de presă.

Noua ofertă pentru toamnă cuprinde circuite de o zi, diversificate, pentru Delta Dunării, Transfăgărăşean, Transalpina, Sighişoara – Viscri, Veliko Târnovo, Plevna – Ruse, Târgul de Crăciun de la Sibiu, realizate cu autocarul, la preţuri cuprinse între 109 şi 199 de lei/persoană, potrivit Hello Holidays.

Românii mai pot vizita în acelaşi mini-circuit şi destinaţii din vecinătatea ţării noastre.

Pentru o călătorie în Dobrogea, nordul Olteniei, Transfăgărăşan – Transalpina, la târgurile de Crăciun şi pe traseele Braşov – Cheile Bicazului – Neamţ, Cazanele Dunării – Herculane – Cascada Bigăr ori Sofia – Plovdiv şi se plătește între 260 şi 355 de lei până la finalul lunii iulie.

Premierul Ludovic Orban a anunţat că românii vor putea călători doar în localităţile învecinate, din 15 mai, că se vor deschide hotelurile, dar nu şi restaurantele.

De asemnea, unul dintre cele mai cunoscute trasee turistice din Munţii Gutâi, varianta satul Breb – Creasta Cocoşului – Cavnic – Mara a fost marcat şi curăţat de membrii Salvamont Maramureş, a declarat marţi, directorul instituţiei, Dan Benga.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase