Viitorii parlamentari de AUR: de la generali controversați, la yoghini, anti-vacciniști și „formatori de genii”: „Iohannis ne va duce la abator ca vitele la tăiere” (ANALIZĂ)

Viitorii parlamentari de AUR: de la generali controversați, la yoghini, anti-vacciniști și „formatori de genii”: „Iohannis ne va duce la abator ca vitele la tăiere” (ANALIZĂ)
Viitorii parlamentari de AUR: De la generali controversați, la yoghini, anti-vacciniști și „formatori de genii”: „Iohannis ne va duce la abator ca vitele la tăiere” (ANALIZĂ). Sursă foto: Colaj: Facebook și Suceava LIVE
Publicat: 08/12/2020, 19:00

AUR (Alianța pentru Unirea Românilor) este surpriza alegerilor parlamentare din 6 decembrie, după ce formațiunea politică cvasi-necunoscută a reușit să obțină 8,99% din voturi la Cameră și 9,08% la Senat. 15.000 de români s-au înscris în ultimele 24 de ore în AUR, în urma apelului lansat luni de copreşedinţii formaţiunii George Simion şi Claudiu Târziu.

În 2019, George Simion a candidat independent la alegerile europarlamentare, sub sloganul „România Mare în Europa”. El a obținut un scor de 1,21%. În același an a fondat partidul Alianța pentru Unirea Românilor. Alegerile europarlamentarele au reprezentat o primă victorie a acestui electorat pre-AUR care anticipa coagularea unor forțe suveraniste, conservatoare și creștine într-un partid de sine stătător.

Pe de altă parte, Claudiu Târziu, cunoscut publicului român pentru activitatea jurnalistică și scriitoricească, prin articolele publicate în Formula As, și-a anunțat susținerea pentru o astfel de idee, candidând chiar pentru funcția de primar al Capitalei.

Pe lista celor de la AUR se regăsesc însă o mulțime de persoaneje  controversate: generali de armată, yoghini, pictori formatori și antivacciniști. GÂNDUL.RO a făcut o analiză cu cele mai controversate nume din rândul celor care ar putea fi viitori senatori și deputați de AUR.

Roman, generalul care crede că doar AUR poate rezolva problemele românilor

Pe listele celor de la AUR se află și generalul Nicolae Roman și militarul de carieră Francisc Tobă. Potrivit paginii „Spune nu corupților” generalul Nicolae Roman a participat „la masacrul” contra revoluționarilor de la Timișoara, iar Francisc Tobă apare în dosarul legat de represiunea Revoluției de la Sibiu.

Nicolae Roman este numărul 1 la Camera Deputaților Buzău, iar potrivit portalului Memorialul Revoluției 1989, Roman apare pe lista celor implicați direct în represiunea sângeroasă de la Timișoara.

Am ales Alianța pentru Unirea Românilor fiindcă tinerii membri ai lui spun că o țară nu poate fi restartată decât cu toate generațiile. AUR este un partid nou, care nu a fost atins de fărădelegile pe care noi le-am suportat timp de 30 de ani. Nu vreau ca nepoții mei să stea cu fruntea plecată în fața unor invidizii neaveniți ajunși în funcții importante ale statului român”, exlica Nicolae Roman într-un video de campanie.

„Trebuie să terminăm cu această debandadă la nivelul politicii și statului român. Singurii care pot rezolva această problemă suntem noi, românii, care, îndemnați de dragostea de patrie și tricolor, să putem pune mână de la mână, minte de la minte pentru a rezolva această problemă”, a mai spus acesta.

Cine este Francisc Tobă „colonel, doctor inginer în rezervă”

Francisc Tobă se află pe prima poziție la Cameră din partea AUR Brașov, ceea ce înseamnă că ar putea ocupa un loc în noul legislativ. FSN-ist cu ștate vechi, Tobă a fost ales deputat în 1992 până în 1996, din partea PDSR-ului condus de fostul președinte Ion Iliescu. O vreme a fost consilierul lui Adrian Năstase pe probleme de securitate națională.

„Colonel, doctor inginer  în rezervă”, se descrie însuși Tobă clipul de campanie. Numele controversat al lui Toba apare și în dosarul legat de represiunea ce a avut loc în Sibiu, pe perioada Revoluției.

Potrivit presei, Lt.col. (r) Francisc Tobă a fost acuzat de tentativă de omor deosebit de grav şi complicitate la tratamente neomenoase. Presa a relatat despre Tobă că împreună cu Lt. Col. Dragomir Aurel, începând cu data de 22.12.1989, însoţiţi de militari în termen, înarmaţi, au ridicat din secţiile Spitalului Judeţean Sibiu mai multe persoane rănite, în ciuda insistenţelor cadrelor medicale. Aceştia au fost duşi într-o sală de sport unde ar fi fost bătuţi de militari.

Victimele Şonca Ioan, Moldovan Ioan, Popescu Ioan, Tănase Ion, cadre M.I., au fost internaţi la Spitalul Judeţean Sibiu în data de 22.12.1989. În data de 23.12.1989, Cpt. Tobă Francisc i-a scos cu forţa din salonul spitalului, i-a dus într-o cameră plină cu haine ale unor persoane decedate şi i-a obligat să se îmbrace cu hainele acestora. Cpt. Tobă Francisc le-a legat mâinile la spate, cu tifon pentru pansamente, apoi i-a urcat pe tanc în jurul turelei, transportându-i într-o sală de sport a UM 01512 Sibiu, fiind consideraţi ‘terorişti’. Aici au fost bătuţi de militari cu paturile armelor din dotare. În după amiaza zilei de 22.12.1989 victimele Dajbog Ion şi Săbău Ion au fost internaţi la Spitalul judeţean Sibiu, ambii prezentând plăgi prin împuşcare. Căpitanul Tobă Francisc i-a ridicat forţat din spital, i-a legat la mâini, şi i-a pus pe tanc în jurul turelei. Au fost duşi la sala de sport a UM 01512 Sibiu, unde au fost reţinuţi ilegal, fiind lipsiţi de asistenţă medicală”, se arată în documentele citate de EVZ.ro care provin din arhiva Asociaţiei „21 Decembrie” 1989 primite de la Parchetul General în urma unei Adrese CEDO.

Formatorul de genii pe listele senatorilor AUR

Tot la Brașov, primul pe lista senatorilor AUR este Florian Colceag, cunoscut publicului drept „formator de genii”. Matematicianul  și-a exprimat public, în nenumărate rânduri, revolta față de măsurile sanitare luate de autorități, subliniind că pandemia nu există și cifrele furnizate de Grupul de Comunicare Strategică sunt false.

Noi nu trăim o pandemie. Trăim o psihoză. Cifrele sunt false.Ni s-a creat o psihoză. Psihoza este datorată aceleiași încercări de a ne scoate din mediul real și de a ne arunca undeva în mediul virtual.Este o psihoză la nivel mondial. Există un sindrom, sindromul Stockholm, în care oamenii s-au prins în jos și ei se joacă de-a ceva”,a spus Florian Colceag, la Știrile Pro Tv.

„Iron Lady” din spatele AUR. Avocatul anti-mască: „Ne-au vândut ca pe niște vite!”

Diana Ivanovici-Șoșoacă a obținut un mandat de senator de Iași tot pe listele AUR, partidul care a făcut surpriza la alegerile parlamentare 2020 și a trecut pragul electoral cu scor neașteptat.

Avocata Șoșoacă este o opozantă cunoscută a purtării măștilor anti-COVID și l-a apărat mereu pe IPS Teodosie, cel care îndemna la încălcarea normelor de siguranță sanitară pentru a venit credincioșii la pelerinaj.

„Români! Este momentul recuperării României! Este momentul eliberării de sub dominaţia bolşevico-stalinistă a lui Iohannis, Orban şi a lui Arafat. Români! Este momentul nostru!”, a declarat, printre altele, politicianul AUR, cu acest prilej.

Într-un video pe YouTube din 5 decembrie, Diana Șoșoacă susține că va spune un adevăr în premieră națională, subliniind că Iohannis „ne va duce la abator ca vitele la tăiere”. De altfel, Șoșoacă declara că Orban, Iohannis, Arafat și Tătaru se vor vaccina cu un alt ser împotriva COVID-19, nicidecum cu cel cu care se vor vaccina românii.

“Este un abator pentru români. Romexpo, Leţcani, Ana Aslan şi toate celelalte spitale modulare construite de ăştia şi spitalul ăla construit de nu ştiu ce mare hipermarket -toate astea sunt abatoare ale poporului român, pentru că acolo se va face vaccinarea forţată. De aceea sunt goale. Ne vor lua pe sus”.

“Iar dacă veţi vedea vreodată că Iohannis cu Orban şi cu toţi ăştia se vaccinează, Arafat şi Tătaru, să ştiţi că ăla nu e acelaşi vaccin pe care ni-l aplică nouă! Să fiţi foarte siguri!! Uite, vă spun eu. Ascultați-mă ce vă spun! Ne-au vândut ca pe niște vite. Să fie experiment domnul Iohannis”, declara viitoare senatoare de Iași.

Ringo Dămureanu, amendat de Poliție pentru propagandă electorală

Ringo Dămureanu este numărul 1 pe listele AUR pentru Camera Deputaților la Dolj. Dămureanu se declară protector al drepturilor agenților de pază, mai precis președinte la Sindicatul Național „Forța Legii”.

„De acum aștept să se arate toți vitejii în urma războiului!!! (Pe adevărații luptători îi cunosc bine)”, declara a doua zi după alegeri Dămureanu. În aceeași zi, Dămureanu a fost amendat de poliție pentru încălcarea legii electorale.

Reprezentantul partidului AUR, Ringo Dămureanu, a primit o amendă în cuantum de 4.500 de lei, ”pentru încălcarea prevederilor referitoare la continuarea propagandei electorale după încheierea acesteia”, potrivit reprezentanțilo IPJ Dolj. Mai exact, după încheierea campaniei electorale, Dămureanu, candidat AUR, a îndemnat alegătorii să îl voteze, în postări pe Facebook.

„ATENȚIUNE: Cel care avut proasta inspirație să mă reclame la Miliție că aș fi încălcat legea cu această postare primește o veste proastă: Postarea e legală, fu făcută în timpul campaniei electorale. Așa că, nu mai umblați cu prostii. Ați distrus destul Țara. Opriți-vă !”, a scris, sâmbătă, Dămureanu, la postarea în care îndemna alegătorii să-l voteze”, scria Dămureanu pe Facebook.

Dăneasa, yoghin, pictor și sculptor

Și la Suceava Alianţa pentru Unirea Românilor a reuşit să obţină un scor neaşteptat la alegerile parlamentare din 2020, clasându-se pe locul III în preferinţele sucevenilor, după PSD şi PNL. La Camera Deputaţilor, AUR Suceava a obţinut 14,45%, iar la Senat 14,72%.

În Senat, AUR l-ar trimite pe sculptorul și pictorul Mircea Dăneasă. Potrivit Wikipedia, Dăneasa este printre primi practicanți de yoga din România fiind elevul lui Mario Vasilescu

Într-un interviu la postul de televiziune Intermedia Suceava, artistul susține că i s-a propus să candideze la Senat din partea AUR pentru că este autorul monumentului „Bucovina Înaripată”, amplasat în Piaţa Drapelului din Suceava.

Sursă foto: Mircea Dăneasa/SuceavaLive

Chelaru, generalul în rezervă care are drept ambiție „deratizarea spurcăciunii din Parlament”

O altă figură controversată pe listele AUR este Mircea Cehalaru, fost șef al Statului Major al armatei române în anul 2000.

La o primă căutare pe Wikipedia, vedem că Mircea Chelaru a fost trecut în rezervă în 2001, la câteva zile după ce a participat, ca militar activ, la o controversată comemorare a fostului mareșal Ion Antonescu, unde a fost dezvelit un bust de bronz și marmură al mareșalului. La eveniment a fost prezent și președintele PRM de la acea vreme, Corneliu Vadim Tudor.

Generalul în rezervă, Mircea Chelaru, s-a înscris în anul 2002 în Partidul Unității Națiunii Române (PUNR). A fost ales la data de 16 martie 2002 în funcția de Președinte al Consiliului Național al PUNR, iar pe 11 mai 2002 devine președintele partidului.

Despre Revoluția din 1989, Chelaru spunea că „Revoluționarii au crezut, în profunzimea lor, că fac revoluție, fără să știe despre lovitura de stat. Conspiratorii au fost convinși că a fost o lovitură de stat, fără că creadă că a fost o revoluție. Acest concubinaj a generat în final unul dintre cele mai ordinare compromisuri după 1989. Ne-a făcut să ratăm cea mai importantă revoluție, și anume cea morală a poporului român”.

În 2020 Chelaru revine în atenția publică și e pe primul loc pentru Camera Deputaților la Argeș. Într-un video pe rețelele sociale, Chelaru își  conturează ambițiile politice pe versuri cu iz patriotic. „Cu sufletul în palme…pentru voi, frați de Românie…Spre crisparea nemernicilor care ne hulesc…Dacă dați de ei, luați-i de grumaz și izbiți cu ei de pământ”.

„Noi nu mergem în Parlament să ocupăm locuri. Noi mergem în Parlament să îi dislocăm pe cei care le-au spurcat. Să facem această deratizare a spurcăciunii”, spunea Chelaru într-un video de campanie.

Sorin Lavric, literatul și medicul

Sorin Lavric este cunoscut drept scriitor și traducător român. La bază, este absolvent al Facultății de Medicină și al Facultății de Filosofie. După terminarea studiilor medicale a lucrat ca stagiar pentru ca mai apoi să renunțe la practica medicală. În 997 a devenit redactor la Editura Humanitas, iar din 2003 ține cursuri semestriale la Facultatea de Filosofie București, a căror teme își aveau rădăcinile în filosofia lui Noica. Una dintre cărțile sale este „Decoct de femeie”, un soi de lucrare filosofică, în care scrie că „niciun bărbat nu caută în femeie deşteptăciunea, profunzimea sau luciditatea”. Despre romi spune că sunt o „plagă socială”.

În ceea ce privește ideologia de gen, Lavric o descrie drept o„ impostură universitară” și spune că „natura umană este o creație teologică”.

„Domnul Sorin Lavric, Președintele Senatului AUR, ne vorbește despre „ideologia de gen” – această noua „doctrină” a stângii globaliste. Distribuiţi acest material pentru ca informația să ajungă la cât mai mulți români”, scriau reprezentații AUR pe Facebook.

Medicul de 33 de ani din AUR

Sebastian-Ilie Suciu este președintele Alianței pentru Unitatea Românilor (AUR) Sibiu, cel care a candidat pe prima poziție la Camera Deputaților, pe listele din județ, și va fi deputat în Parlamentul României. ”Da, e un rezultat la care ne-am așteptat”, spune Suciu atunci când e întrebat dacă rezultatul votului de duminică a fost o surpriză pentru el, scrie Turnul Sfatului.

Tânărul Sebastian Suciu are 33 de ani și este absolvent al Facultății de Medicină a Universității Lucian Blaga din Sibiu. ”Noi nu facem politică, noi suntem patrioții acestei țări și vrem fapte, nu vorbe. Vrem dreptate pentru toți, nu doar pentru cei aleși, bogați sau miruiți”, anunță politicianul.

Conform declarației de avere pe care a depus-o odată cu candidatura sa la Camera Deputaților, Sebastian Suciu nu are niciun venit în afara subvențiilor de la APIA, în ciuda faptului că se prezintă drept angajat al Spitalului Clinic Județean Sibiu, mai scrie publicația locală.

Are un teren agricol de 1300 de mp, achiziționat în anul 2010, deține trei imobile, un apartament de 180 mp în Sibiu, cumpărat în 2014, și două apartamente în Cluj, de 49, respectiv 56 de metri pătrați, achiziționate în 2013. Deține patru autoturisme: Skoda fabricat în 2007, Toyota din 2003, Nissan din 2014 și un Land Rover din 1998. În bancă are un cont de 60 de mii de euro, dar și un împrumut în valoare de 33 de mii de euro acordat unei persoane fizice.

Foto: Sebastian Suciu Facebook

Potrivit datelor culese de CURS – Avangarde la exit poll-ul realizat în ziua alegerilor, cei care i-au votat pe AUR sunt bărbații tineri, cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, majoritarea cu studii medicii.

  • Cei mai mulţi votanţi AUR sunt bărbaţi
  • Cei mai mulţi votanţi sunt din categoria 18 – 30 de ani
  • Majoritatea votanţilor au liceu şi şcoală postliceală
  • După mediul în care trăiesc, votanţii AUR se împart aproximativ egal între urban şi rural
  • Unde a obţinut AUR cele mai bune scoruri: Transilvania, Moldova, Muntenia, Bucureşti
Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
ȘOC în România! Miliardarul a divorțat pentru puștoaica de la TV, mai tânără cu 24...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
Copiii lui Kate Middleton, pregătiți pentru moartea mamei lor 😢 George, Charlotte și Louis au...
Soția unui artist din România, probleme mari de sănătate! A făcut anunțul șoc: „Femeile care...
Toată ţara intră din această după-amiază sub alertă de vreme severă. Ploi torențiale, grindină, vijelii...
ADEVĂRUL despre moartea lui Corduneanu: Ajunsese să cântărească 35 de kilograme
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024. Românii mai pot beneficia de ea doar...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Alfa Romeo redenumeşte un model de SUV pentru a dezamorsa tensiunile cu Italia
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
AJUTOR PE CARD pentru proprietarii de APARTAMENTE. Românii de la bloc primesc banii din 15...
Mișcare neașteptată în televiziune. Scărlătescu, Dumitescu și Bontea revin la Pro TV
Cine e și cum arată soția lui Costel Corduneanu. Grațiela a rămas văduvă la câteva...
Doliu în România! Vestea a picat ca un trăsnet! Adio, Adriana
Julia o acuză pe Roberta că o ironizează! Cele două fete își aruncă înțepături una...
Mesajul emoționant al Alinei Ceușan pentru fiul cel mare, Rock, dupa ce a anunțat ca...
BANCUL ZILEI. După o petrecere, directorul își cheamă secretara: - Maricico ai vreun leac?
Tipul de personalitate prezice cine este sau nu fericit, dar și cine este într-o relație