VOT. Ce avere are deputatul PSD Eugen Bejinariu, noul preşedinte al Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI

Redactor:
Gilda Popa
VOT. Ce avere are deputatul PSD Eugen Bejinariu, noul preşedinte al Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI
Eugen Bejinariu/ Sursă FOTO: Octav Ganea - Mediafax Foto

Parlamentul a decis, miercuri, numirea deputatului PSD Eugen Bejinariu în funcţia de preşedinte al Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii Serviciului Român de Informaţii şi a deputatului PNL Cezar Preda ca vicepreşedinte al comisiei.

Parlamentarii au mai stabilit, prin vot, ca deputatul PSD Mitică Marius Mărgărit să îl înlocuiască în comisia parlamentară de control al SRI pe deputatul PSD Marian Cucşa, care ocupa funcţia de vicepreşedinte.

Eugen Bejinariu a obţinut 350 voturi pentru şi 16 împotrivă

În același timp, Cezar Preda a obținut 353 voturi pentru şi 13 împotrivă, iar Mitică Marius Mărgărit – 349 voturi pentru şi 17 împotrivă, scrie Digi 24.

De asemenea, parlamentarii au votat ca deputatul PSD Vlad Bontea să îl înlocuiască pe deputatul Dorel Căprar în Comisia parlamentară pentru controlul activităţii Serviciului de Informaţii Externe.

După exprimarea votului, cei trei parlamentari, noi membri ai comisiilor SRI şi SIE – Eugen Bejinariu, Mitică Marius Mărgărit şi Vlad Bontea – au depus jurământul.

Unul dintre cei mai longevivi parlamentari suceveni, Eugen Bejinariu, care a deschis lista PSD Suceava la Camera Deputaţilor, a câştigat în 2016 al cincilea mandat după ce partidul său a obţinut în judeţ un procent de 48,92% (101.839 voturi) din opţiunile electoratului.

Bejinariu a fost ofiţer activ în Ministerul Apărării Naţionale din 1981 până în 1998, după care a ocupat diverse funcţii politice şi administrative, printre care director general al RAAPPS (2001-2003), ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului (2003-2004) şi prim-ministru interimar în decembrie 2004. Din 2004 este deputat PSD.

Peste un milion de euro în cont, potrivit declarației de avere

Conform declaraţiei de avere şi de interese din mai 2020, Eugen Bejinariu se numără printre cei mai bogați parlamentari din judeţul Suceava, cu un teren intravilan, o locuință de peste 200 metri pătrați în Bucureşti, obiecte de artă, de cult şi decorative în valoare de 136.000 de euro, ceasuri de 11.000 de euro, conturi şi depozite bancare în lei, euro și dolari  care însumează cumulat peste un milion de euro  și acțiuni la Banca Transilvania de peste 200.000 de lei.

Conform declaraţiei sale de avere din 2016, în 2015 a vândut un imobil şi un teren în valoare de 725.000 euro. Eugen Bejinariu venituri din pensii şi salarii în valoare totală de aproepe 270.000 de lei anual, dobânzi de peste 30.000 lei.

Declaratie de avere Eugen Bejinariu

Eugen Bejinariu și controversele din 2017

Partidul Social Democrat l-a propus pentru șefia Comisiei parlamentare pentru controlul SRI pe Eugen Bejinariu, deputat care a scăpat de urmărirea penală după ce Camera Deputaţilor a respins solicitarea procurorilor DNA din 2017.

PSD a decis în 2017 să îl salveze pe Eugen Bejinariu de procurorii DNA, în condițiile în care, la acel moment, social-democrații aveau majoritate în Parlament și deja începuseră să modifice legislația penală.

 

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Școala on-line în România! Cum și-a umilit profesoara un elev: 'Nu am net' Continuarea întrece...
FOTO. Alexandra Stan, cele mai fierbinți ipostaze în care a apărut vreodată Cântăreața a lăsat...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Ceaușescu, întâlnire secretă cu Arsenie Boca. Ce i-a zis părintele l-a bântuit pe dictator până...
Ora de iarnă 2020: România dă ceasul înapoi în „cea mai lungă noapte din an”,...
Țara care te bagă la închisoare dacă nu porți mască în spațiile publice
Școala on-line în România! Cum și-a umilit profesoara un elev: 'Nu am net' Continuarea întrece...
Cu ea ar accepta să fie înșelată! Andra ar închide ochii dacă Măruță ar înșela-o...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Obsesia dubioasă a lui Ceaușescu! Ce obliga oamenii de lângă el să-i facă zilnic. Doamne..
Bietul de el! Ilie Năstase, UMILIT grav de un fost coleg! Toată țara a auzit...
Dacă vezi omul din imaginea de mai jos, ai un IQ peste medie
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Cine este miliardarul necunoscut din spatele lanţurilor de magazine Lidl şi Kaufland. Se cunosc atât...
Inchide