Alex Penescu, supravieţuitor al tragediei din Clubul Colectiv, despre momentul în care s-a privit prima dată în oglindă: „Am avut un ȘOC mare!”

Publicat: 29/10/2023, 13:29
Actualizat: 29/10/2023, 13:51

Alex Penescu, unul dintre supravieţuitorii tragediei din Clubul Colectiv, este invitatul lui Adrian Artene la podcastul ALTCEVA din această săptămână.

La 8 ani de la Colectiv, jurnalistul Adrian Artene te invită să asculți povestea unui supraviețuitor, o poveste neromanțată, o poveste care balansează între suferința extremă și bucuria de a fi.

Alex Penescu încă poartă pe chip și semnele tragediei de la Colectiv. În cadrul podcastului, el a fost întrebat de Adrian Artene dacă i-a fost teamă de primul moment în care s-a privit în oglindă, după ce a ieșit din comă.

Sincer, la început nu (mi-a fost teamă să mă privesc în oglindă – n.red.). Și am să spun de ce. Eu n-am fost conștient de magnitudinea problemelor și am auzit medici spunând «uite cât de bine arată fața» și eu de aici am tras concluzia că arată ca întotdeauna. De fapt, mesajul era «uite cât de bine arată față de cum ar fi putut să fie sau să nu mai fie».

Și atunci am avut un șoc mare, un șoc pentru care nu prea am fost pregătit. (….) Știam că avusesem o arsură extinsă la frunte, dar mi s-a spus că s-a vindecat.

Știam că fuseseră puse niște grefe pe scalp, dar nu, nu m-am așteptat să văd ce am văzut și atunci da, o bucată de vreme a fost șocul imens, după care cumva am reușit să-mi induc în minte ideea că este o problemă gravă, dar foarte mult îmbunătățibilă și dacă nu de tot, în foarte mare parte rezolvabilă. Și acum am ideea asta, pentru că și acum mai sunt lucruri de făcut și de îmbunătățit, dar evident nu se compară situația de acum cu cel care era acum niște ani”, a povestit tânărul, în ediția de sâmbătă a podcastului „ALTCEVA”.

După ce a ieșit din comă, Alex a suferit peste 50 de operații.

„Au fost peste 50 de operații doar de la externare. Pe cele din timpul spitalizări de la Floreasca și din timpul comei nu le-am pus la socoteală. A trebuit să le număr pentru dosarul medical și erau aproape 50 atunci. Au mai fost de atunci, iar cele din perioada spitalizării, mai ales din perioada comei, știu din povești că cel puțin o dată la câteva zile, dacă nu mai des, eram în sala de operații și, înmulțind afirmația asta cu aproape 5 săptămâni de comă, este un număr”, a relatat supraviețuitorul de la Colectiv.

Alex Penescu, invitatul lui Adrian Artene, la 8 ani de la tragedia din Colectiv

Alex Penescu, avocat și muzician amator, este unul dintre norocoși. După zeci de operații, 5 săptămâni de comă, dureri fizice și traume emoționale pe care nici măcar timpul nu le poate vindeca, ci doar închide în sertărașe ce posibil să rămână pentru totdeauna închise, Alex se simte norocos, a supraviețuit și cântă, mai mult, mai bine, mai intens, pentru că muzica este cea care l-a adus de „dincolo”.

Nu se poate uita la imaginile groazei, dar este recunoscător pentru că, în comă fiind, de „undeva” i-a fost dictată o piesă, iar aceasta a prins glas după 4 ani de la tragedie. Melodia se numește „Suflet Colectiv” și este pe de o parte un omagiu adus celor care s-au stins, dar și un mesaj de adio pentru toată suferința prin care a trecut artistul atunci, momente din fața cărora preferă să-și întoarcă privirea, nu le mai vrea în realitatea lui.

Fiecare episod „Altceva cu Adrian Artene” poate fi urmărit pe Youtube.  Urmărește  „Altceva cu Adrian Artene” pe FACEBOOK și INSTAGRAM.

Urmărește integral ediția din această săptămână aici:

Vă recomandăm să citiți și:

8 ANI DE LA „COLECTIV”! Care au fost primele cuvinte ale supraviețuitorului Alex Penescu, după ce a fost detubat

8 ANI DE LA „COLECTIV”! Alex Penescu: „Nu știu ce s-a întâmplat 5 săptămâni din viața mea. Mă întreb, e normal?” | EXCLUSIV ALTCEVA cu Adrian Artene

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
Locul de poveste din România care i-a cucerit inima lui Karen, o turistă din SUA:...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
INTRĂ BANII pe card de astăzi, 29 APRILIE. Informația confirmată oficial în direct la TV:...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un copil a găsit o piesă rară de Lego pe o plajă din Marea Britanie