Motivul pentru care Cristian Șofron a „RATAT” rolul lui „Pistruiatul”: „Eram aproape distribuit. Atunci nu am realizat acut pierderea asta”

Publicat: 19/05/2024, 15:02

Puțină lume știe că actorul Cristian Șofron a „ratat la mustață” rolul lui Pistruiatul. „Eram ca și distribuit”, afirmă el. Află de ce Costel Băloiu a ajuns să interpreteze acest rol.

Cristian Șofron, născut pe 9 mai 1958 în București, România, este un actor român de teatru, televiziune și film, cunoscut publicului larg pentru rolul marinarului Mihu din filmul serial „Toate pânzele sus”.

Cariera sa a început la o vârstă foarte fragedă, debutând la doar 13 ani în filmul „Atunci i-am condamnat pe toți la moarte” (1972), regizat de Sergiu Nicolaescu și bazat pe nuvela „Moartea lui Ipu” de Titus Popovici.

„Eram ca și distribuit…”

Totuși, nu multă lume știe că el a fost „pe lista scurtă” pentru a interpreta rolul „Pistruiatului”, din celebrul film lansat în 1973.

Invitatul lui Adrian Artene la podcastul „ALTCEVA” din această săptămână, actorul Cristian Șofron a povestit cum s-a ajuns în această situație.

„Am rămas într-o relație Amicală cu Costel, deci putem povesti lucrurile astea. Eram aproape distribuit, numai că pe vremea aia făceam cam două-trei-patru filme pe an și eram deja distribuit într-o coproducție româno-germano-franceză.

Începusem deja filmările, domnul Nicolaescu era și el regizor din partea română și juca și în Pistruiatul și la un moment dat mi-a zis că este imposibil să facă și să se împartă și el ca actor și ca regizor și să mă împart și eu în două roluri. Acolo era o producție mare și a fost imposibil. Sigur că atunci poate n-am realizat foarte acută pierderea asta. Succesul filmului m-a făcut după aia să mă gândesc că era frumos și bine să-l fac, dar Costel l-a făcut foarte bine și a nimerit foarte bine rolul”, a povestit invitatul lui Adrian Artene din această săptămână.

Podcastul integral poate fi urmărit aici:

Distribuit în peste 40 de filme

Cristian Șofron, copilul-fenomen al filmului din România lui Ceaușescu, a fost invitatul lui Adrian Artene, în cadrul celei mai noi ediții a podcastului „Altceva cu Adrian Artene”.

Cristian Șofron este actorul care i-a „furat” rolul lui Horațiu Mălăele din „Toate pânzele sus” și i-a dat viață lui Mihu, dar l-a pierdut pe „Pistruiatul” în fața lui Costel Băloiu. Și astăzi, oamenii îl strigă pe stradă „Mihu”, la aproape 50 de ani de la premiera mini-serie. Și cele mai importante momente din viața lui Cristian Șofron sunt legate de serialul-fenomen, una dintre cele mai iubite și mai vizionate producții românești.

„România a avut cel puțin doi copii fenomen. Cu unul dintre ei, domnul Costel Băloiu, am vorbit la această masă, la Altceva. Cu al doilea ne întâlnim azi. Este un actor faimos, distribuit alături de figurile legendare ale teatrului și filmului. Este un Shirley Temple al României. A fost unul dintre cei mai populari adolescenți în perioada de glorie a cinematografiei noastre. Cristian Șofron.” (Adrian Artene)

A fost distribuit în aproape 40 de filme, a lucrat cu monștri sacri ai teatrului și filmului românești (Amza Pellea, Octavian Cotescu, Ion Dichiseanu, Ion Besoiu, Sebastian Papaiani, Dem Rădulescu, George Alexandru, etc), dar a fost și director la Teatrul Odeon, iar azi, Cristian Șofron este directorul Teatrului Stela Popescu.

ABONEAZĂ-TE la canalul de Youtube ”Altceva cu Adrian Artene”, pornește notificările, pentru că în fiecare sâmbătă de la ora 19:00, ai ocazia să descoperi în PREMIERĂ, ALTCEVA, un podcast care-ți antrenează mintea și-ți hrănește sufletului.

Conținutul ”Altceva cu Adrian Artene” poate fi urmărit și pe conturile de Facebook, InstagramTik Tok, dar și pe grupul de WhatsApp.

Vă recomandăm să citiți și:

Cristian Șofron, unul dintre copiii-fenomen ai cinematografiei din România, invitat la ALTCEVA: ”Plecam cu lunile de acasă”

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Kevin Spacey a cedat și a izbucnit în lacrimi la TV, când a fost...
Multimilionarul de 71 de ani se însoară cu o ”puștoaică”! I-a lăsat jumătate de avere...
FOTO. S-a văzut prea mult prin costumul de baie al Cristinei ICH, „nora” lui Pițurcă
Ultimele imagini cu Anca Molnar în viață! Filmare cutremurătoare de la spital, la scurt timp...
Răsturnare de situație! Ce se întâmplă cu voturile de la sectorul 1
Sfâşietor! Ultimul schimb de mesaje între Anca Molnar şi soţul său: 'Te rog să mai...
E total schimbat după ce a învins cancerul! A slăbit ENORM și abia dacă îl...
Cazul Caracal repetat la Brăila. Femeie ucisă în timp ce a cerut ajutor la 112....
„A crăpat inima în el” Cine e Mircea Tat, consilierul mort după alegeri
Violeta Bănică are un iubit! Ce părere are Andreea Marin despre alegerea fiicei sale: „Sunt...
Uite îngheţata, nu mai e îngheţata! Vedetele din România în imagini interzise cardiacilor
Nemții au pus mâna pe noul DUSTER 2024 și l-au tunat. Modificările sunt notabile -...
În ultimul an, aproape 11.000 de români au intrat în clubul bogaţilor. Numărul românilor bogaţi...
A fost găsită BRUMĂ pe MARTE! Cercetătorii credeau că e IMPOSIBIL!
Ungurii fac legea în Europa. Victorie uriașă pentru liderii de la Budapesta
Stațiunile montane din România se transformă. Adio sporturi de iarnă!
„Am plecat...” Anca Molnar a lăsat un mesaj de adio înainte să moară. Make-up artistul...
Știrea momentului! Prezentator celebru, găsit mort în Grecia! Ultimele clipe din viață, surprinse de camerele...
Roberta, discuție cu Bogdan despre Antoni și Rebecca. De ce nu crede în relația lor....
Cum a petrecut Loredana Groza de ziua ei de naștere? Artista a făcut senzație: ”Mă...
BANCUL ZILEI. Pe vremea lui Ceausescu, Bulă intră în măcelărie: - Aveţi mânzat?
Unul dintre cele mai imprevizibile fenomene meteorologice se intensifică din cauza schimbărilor climatice
×