Profesorul Vlad Ciurea despre inteligența artificială: „Noi am produs-o, dar uneori o putem scăpa de sub control” | VIDEO

Publicat: 28/05/2022, 11:02

Profesorul Vlad Ciurea a vorbit, la podcastul „ALTCEVA, cu Adrian Artene”, despre evoluția inteligenței artificiale.

Întrebat dacă inteligența artificială ar putea, cândva, să înlocuiască mintea umană, profesorul a explicat că omul este acela care a creat inteligența artificială și care o dezvoltă continuu.

Totuși, Ciurea admite că inteligența artificială are limitările sale, uneori scăpând de sub controlul omului.

„Noi am produs inteligența artificială, noi dezvoltăm inteligența artificială, noi dezvoltăm tot ceea ce ține de acest element, cum ar fi robotica sau alte lucruri, computere, calculatoare. Noi le dezvoltăm. Din nefericire, uneori le putem scăpa de sub control.

Vă dați seama, o mașină, un vapor pe pilot automat, îi dai toate comenzile și, la un moment dat, apeși din greșeală pe un buton. I-ai dat zece comenzi, iar pe a unsprezecea ai greșit-o și se poate întoarce să-ți facă un dezastru. Este bine să existe, este bine să te ajute, dar până la un punct”, a spus reputatul medic Vlad Ciurea, în cadrul podcastului „ALTCEVA”.

Cine este profesorul Vlad Ciurea

Alexandru Vlad Ciurea este doctor în Științe medicale, Președinte al Societatii de Neurochirurgie, director al Spitalului Bagdasar Arseni vreme de 6 ani, Vicepresedinte al Societatii Mondiale de Neurochirurgie, Membru al Academiei de Științe Medicale. A scris peste 40 de tratate în domeniul Neurochirurgiei și a făcut peste 20.000 de operații pe creier.

Urmărește interviul integral cu Vlad Ciurea, sâmbătă, 28 mai, de la ora 19, doar pe canalul de YouTube Altceva cu Adrian Artene.

Citește și: VIDEO | Profesorul Vlad Ciurea, despre experiența care l-a marcat după ce a operat un marinar. „Îl bagi în sală, îl deschizi și mă chemi și pe mine să văd”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase