VIDEO | Raed Arafat, dezvăluire inedită despre banii pe care îi câștigă: ”Salariul meu este salariu de secretar de stat”

Publicat: 29/01/2023, 19:35
Actualizat: 30/01/2023, 08:38

Raed Arafat este invitatul lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA care a fost difuzat sâmbătă, 28 ianuarie, începând cu ora 19:00.

Născut în Siria, Raed Arafat a crescut în Nablus, în nordul Cisiordaniei, iar la vârsta de 16 ani (în 1981) a emigrat în România, pentru a studia medicina. A studiat limba română la Pitești, iar ulterior, a urmat cursurile Universității de Medicină din Târgu Mureș și s-a specializat la Târgu Mureș și Cluj în anestezie terapie intensivă. În septembrie 1990 a început să pună bazele Serviciulului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare (SMURD) la Târgu Mureș, devenit ulterior serviciul medical național de intervenție rapidă.

La podcastul ALTCEVA, Raed Arafat a vorbit și despre salariul pe care îl încasează, dar și despre fake-news-urile care au circulat despre el pe internet.

”S-a spus ca am fost condamnat la moarte în Palestina și am fugit în România. Mi-a plăcut odată, cineva îmi spune că la Constanța au fost în fața unui hotel iar vis-a-vis se făcea o construcție, un resort, nu știu cum se numea. Și vine paznicul și spune: Asta e a lui Arafat! Și persoana mă cunoștea. Și spune chiar e al lui, de unde știți? Da, e al lui și vine săptămânal să o verifice. Și persoana aceea mă suna apoi îmi spune: uite ce zice paznicul! Acum… că paznicul o zicea din prostie sau ca să răspândească un fake news intenționat, nu am de unde să știu.  Astea sunt lucruri pe care le-am auzit, m-am distrat cu ele, dar asta este!”, a explicat Raed Arafat.

Întrebat de Adrian Artene ce salariu are Raed Arafat, aceasta a răspuns fără niciun ocoliș.

”Salariul meu este salariu de secretar de stat, oficial aproape de 10.000 de lei. Asta este de câțiva ani, înainte era 5000, dar după ce au crescut salariile și s-a făcut legea salarizării am ajuns la 9700 și ceva, plus norma de hrană. Astea sunt la Ministerul de Interne, se învârte pe la 10.000”.

Raed Arafat a fost subsecretar de stat în Ministerul Sănătății din august 2007 până în octombrie 2012, apoi ministrul interimar al sănătății din octombrie până în decembrie 2012. Din decembrie 2012 până în ianuarie 2014 a ocupat funcția de secretar de stat în ministerul Ministerul Sănătății, iar din ianuarie 2014 până în prezent este secretar de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne.

Urmărește podcastul integral cu Raed Arafat doar pe canalul de YouTube Altceva cu Adrian Artene.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase