VIDEO | Moment amuzant povestit de Ioana Dichiseanu: „Nu știam de ce se uită lumea pe stradă la mine”

Publicat: 20/05/2022, 12:50

Ioana Dichiseanu, fiica lui Ion Dichiseanu, a rememorat mai multe momente pe care le-a trăit alături de tatăl ei, de-a lungul vieții. Ea a povestit un episod amuzant care l-a avut drept protagonist pe marele actor, la podcastul ALTCEVA al soțului său, Adrian Artene.

„Aveam niște păpuși care aveau accesorii niște cerceluși cu clipsuri, de plastic roz și în interior erau cu o floricică bleu. Tata nu mă refuza niciodată: îl machiam, în îmbrăcam, săracul. I-am zis: „Hai să îți pun cercelușii aceștia” și îl dădusem cu ruj pe buze. Slavă cerului că își ștersese rujul și când se uită la ceas spune: „Tăticu, eu trebuie să plec, că am repetiții și întârzii”.

A plecat valvârtej. Când s-a întors ne-a spus: „Fetelor, ce am pățit. Nu știam de ce se uită lumea pe stradă la mine”. Era foarte încântat că toată lumea întoarce capul după el. „Când a intrat Mălăele și m-a văzut a strigat: „A înnebunit Dichiseanu””. Atunci și-a pus mâna pe ureche și și-a dat seama că și-a uitat cerceii de la păpușile mele. A lansat o nouă modă”, a povestit fiica marelui actor.

Ion Dichiseanu a murit pe 20 mai anul trecut, la vârsta de 87 de ani și a fost înmormântat cu onoruri militare în cimitirul Bellu.

Vineri debutează Festivalul de Teatru, Film și Muzică „Ion Dichiseanu”

La un an de la deces, Ioana Dichiseanu încearcă să-i păstreze memoria vie, fondând, în acest sens, Festivalul de Teatru, Film și Muzică „Ion Dichiseanu”, care va începe vineri, 20 mai, la Adjud, orașul natal al maestrului. Timp de trei zile, în perioada 20-22 mai, în cadrul Festivalul avea loc proiecții de filme, piese de teatru, lansări de carte și concerte ale unor cunoscuți artiști.

În prima zi de festivalului in memoriam, pe scena Casei de Cultură din Adjud vor urca artiști și actori din distribuția spectacolului de teatru „Amadeus” cu Claudiu Bleonț (regia Toma Enache) – Ateneul Național din Iași. În cea de-a doua zi, actorii Teatrului Nottara București vor urca pe scena din Adjud cu spectacolul de teatru „Aici nu-i de joacă” cu Victoria Cociaș și Catrinel Dumitrescu (regia Catrinel Dumitrescu). De asemenea, va fi jucat și spectacolul „Anatomia unui clișeu” cu Crina Matei, Ana Maria Ivan și Nicolae Dumitru (regia Chris Simion Mercurian) – Teatrul Stela Popescu, conform paginii de eveniment de pe Facebook.

În încheierea festivalului, publicul va putea participa la un spectacol muzical unic, in memoriam Ion Dichiseanu, „Amintește-ți clipa”, cu nume mari ale muzicii românești: Gabriel Dorobanțu, Paul-Surugiu Fuego, Simona Florescu, alături de fiica actorului, Ioana Dichiseanu.

Urmărește interviul integral al lui Adrian Artene cu Ioana Dichiseanu, vineri, 20 mai, de la ora 19, doar pe canalul de YouTube Altceva cu Adrian Artene.

Citește și:

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult