MARIUS TUCĂ SHOW | Este George Simion agent rus? Valentin Stan, ANALIZĂ despre controversele momentului: „Vulnerabilizează groaznic țara!”

Publicat: 20/02/2024, 01:23
Actualizat: 20/02/2024, 11:56

Prof. univ. dr. Valentin Stan, istoric și analist politic a vorbit în cadrul emisiunii „Marius Tucă Show” despre cât de mult sunt implicate Serviciile Secrete în politică, mai ales în contextul unui an cu mize mari. Interlocutorul lui Marius Tucă a vorbit – așa cum ne-a obișnuit, cu materialul pe masă – despre teoriile, conspirațiile și controversele din jurul liderului AUR, mai ales în ceea ce privește interdicțiile avute în Ucraina și în Republica Moldova. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă

Reamintim că însuși premierul Marcel Ciolacu a cerut autorităților din Ucraina și Republica Moldova să comunice motivele pentru care liderul partidului extremist George Simion are interdicție de intrare în ambele țări.

„Nu aperi identitatea pe care o reprezintă statul român în spatele unui ales al poporului pe relația cu altă țară?”

Valentin Stan a adus în discuție un alt subiect delicat și anume faptul că rezolvarea unor probleme interne, prin implicarea serviciilor secrete din altă țară, poate crea o breșe în sistemul de securitate al țării respective.

„Ce mă interesează pe mine în povestea asta? Nu mă interesează politici publice, ideologii etc. Mă interesează cât de mult sunt implicate Serviciile Secrete în politică! Știi ce înseamnă să faci șmenuri cu securitatea din alte țări? Cine face așa ceva, vulnerabilizează groaznic țara. Pentru că, în momentul în care, încerci să rezolvi probleme interne, prin implicarea serviciilor secrete din altă țară, primul lucru pe care îl realizezi este o breșe în sistemul de securitate internă al țării, pe care serviciile străine îl pot după aceea specula și controla.

Știi cât costă jucăria cu Serviciile Secrete de afară? Cât de poate costa? În bani, în viață, în suveranitate națională, în tot ce vrei! Ai un parlamentar român, căruia i se interzice accesul într-o țară – nu știm nici cine-i parlamentarul, nici cine-i țara. Tu folosești asta ca să-l desființezi pe parlamentarul român?  Nu acționezi pentru a-l susține?

Nu aperi identitatea de autoritate pe care o reprezintă statul român în spatele unui ales al poporului pe relația cu altă țară? Și în adversitatea ta politică față de el, dincolo de faptul că nu-l protejezi și nu-l susți, folosești informații ale Serviciilor Secrete din acea țară care interzice accesul peentru a-l desființa? (…) Vei avea surprize mari după europarlemantare! Este foarte interesant ce face partidul ăsta (n.r. -AUR) care încearcă să se recalibreze din perspectiva aia vetustă, prăfuită”, a conchis Valentin Stan.

George Simion are interdicție de intrare în Republica Moldova încă din 2018

În 2021, el a forțat intrarea pe teritoriul țării vecine, dar accesul nu i-a fost permis de autoritățile moldovene. Un fost ministru al Apărării de la Chișinău a declarat că Simion ar fi avut întâlniri cu spioni ruși, acuzație negată de șeful partidului extremist AUR.

Nici în iunie 2022, deputatul român George Simion nu a fost lăsat să intre în Moldova, unde avea loc şedinţa comună a parlamentelor Republicii Moldova şi României.

De asemenea, Serviciul de Securitate al Ucrainei a confirmat oficial anul trecut faptul că liderul partidului extremist AUR, George Simion are o interdicție de 3 ani de intrare pe teritoriul statului ucrainean.

În februarie 2024, George Simion, preşedintele partidului AUR, a fost interzis în Republica Moldova pentru încă 5 ani

Inspectoratul General pentru Migrație a declarat că de la începutul războiului din proximitate a luat măsura asiguratorie de declarare ca indezirabili în cazul a 98 de străini.

În Republica Moldova, străinii pot fi declarate persoane indezirabile dacă aceștia au desfășurat, desfășoară ori există indicii temeinice în privința acestora că intenționează să desfășoare activități de natură să pună în pericol securitatea națională sau ordinea publică, a menționat Inspectoratul.

Cu privire la George Simion, Inspectoratul a declarat că „a emis o decizie de prelungire a termenului declarării străinului ca persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova, pe un termen de încă 5 ani”.

Autoritatea competentă a Republicii Moldova a informat autoritățile din România despre decizia adoptată. (…) „Actualmente Inspectoratul General pentru Migrație se află într-un litigiu cu cetățeanul român care a contestat în instanță măsura impusă”, au precizat oficialii moldoveni.

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă și Gândul, și pe canalul de YouTube Gândul. ”Tineți aproape!

CITIȚI ȘI:

Marcel Ciolacu cere omologilor din Ucraina și Republica Moldova informații despre interdicția de intrare a lui George Simion

Ședință PSD cu scandal la ușă / George Simion intră peste parlamentarii lui Ciolacu / „Fără comasate!”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ce amendă riscă românii care stau la bloc și nu respectă legea. O femeie din...
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
SE CONFISCĂ mașina pe loc. Decizie pentru cei care merg să facă ITP-ul
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Ce face mereu Loredana Groza înainte de a se urca pe scenă
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Frații Montgolfier, inventatorii balonului cu aer cald. Pionierii zborului cu echipaj uman