VIDEO | Bogdan Teodorescu: „Pentru oricine care vrea să vadă un loc încărcat de toată zona de mister a lumii, drumul la Ierusalim e necesar”

Publicat: 14/07/2022, 03:49

Bogdan Teodorescu, analist politic, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Politologul a vorbit despre experiența pe care a trăit-o la Ierusalim, acolo unde a vizitat Biserica Sfântului Mormânt. Invitatul lui Marius Tucă a precizat că este necesar să viziteze orașul sfânt toți cei care vor „să vadă un loc încărcat de toată zona de mister a lumii”.

„Plimbându-mă, am ajuns direct la Biserica Sfântului Mormânt, neștiind unde ajung. Am intrat în biserică, m-am prins unde sunt, nu știam unde e Sfântul Mormânt, fiindcă acolo nu e cu ghid, te plimbi. Am ajuns în fața Sfântului Mormânt, unde nu era nimeni. Știți sunt celebrele cozi – nu era nimeni. Eu am intrat în Sfântul Mormânt și era un preot care mi-a zis să intru. Am intrat frumos, m-a lăsat să stau câteva minute în încăperea Sfântului Mormânt. Eu am stat șapte zile Ierusalim. În fiecare seară am fost la Sfântul Mormânt.

Când am mers după ora 7-8 seara, era pustiu, și am apucat văd acea biserică incredibilă, în care se află, în același loc, Golgota, Piatra Ungerii, Mormântul, locul în care Iisus i-a apărut Magdalenei, locul altor morminte evreiești, care au fost conservate ca atare, locul în care Maria și-a plâns mortul. Deci toate se află în același perimetru”, a afirmat Bogdan Teodorescu.

Bogdan Teodorescu a afirmat că senzația pe care a avut-o pe tot parcursul timpului petrecut în moschee a fost una foarte specială.

„Acolo am avut o șansă extraordinară: l-am cunoscut pe curatorul lăcașului, care este un musulman. Pe omul în cauză l-am întâlnit într-un context oarecare, am stat de vorbă, am ieșit cu el, am băut o limonadă, am fost la el la magazin, mi-a povestit diverse lucruri și pot spun o chestie care mi s-a întâmplat și anul trecut în Egipt, o chestie foarte interesantă.

M-a întrebat: ‘Te deranjează dacă îți dau o binecuvântare?’. Zic: ‘Nu’ și m-a luat de mână, și pe mine, și pe soția mea, și a cosit o binecuvântare – lucru care mi s-a întâmplat, anul trecut, în moscheea Hussein din Cairo, unde ghida mea, care era creștină coptă, mi l-a prezentat pe muftiu, cel care strigă de sus cele cinci chemări la rugăciune ale musulmanilor.

Aici, el mi-a făcut o demonstrație de cântec. A cântat într-o cameră cu ecou și, la final, ea mi-a zis: ‘Vedeți v-a binecuvântat’. Senzația pe care am avut-o în moscheea respectivă și în cealaltă moschee, în care m-a adus curatorul, e foarte specială. Pentru oricine care vrea vadă un loc încărcat de toată zona de mister a lumii, drumul la Ierusalim e necesar”, a precizat Bogdan Teodorescu.

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu și-a început cariera jurnalistică în 2019, la Prima TV, unde a lucrat ca redactor de știri externe pentru jurnalul "Focus". Ulterior, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
EXCLUSIV: Cât plătesc românii pentru o sticlă de apă plată în restaurantele din București. Prețurile...
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Legea care intră în vigoare în România. Devine obligatoriu în toată țara
Apelul care te lasă fără bani. Metoda folosită de infractori
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Descoperiți ce se ascunde în construcția unui model de masă rece de top