VIDEO Jurnalistul Cornel Nistorescu, despre dispariția presei tipărite: „În felul ăsta, am fost obligați să facem un pas în zona netului. Cred că România a progresat, din punctul acesta de vedere, în materie de comunicare”

Publicat: 03/05/2022, 22:43
Actualizat: 03/05/2022, 22:48

Cornel Nistorescu a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. De Ziua mondială a libertății presei,  jurnalistul Cornel Nistorescu a vorbit despre un subiect trist în istoria jurnalismului și anume dispariția presei tipărite, prinsă între costuri foarte mari și avântul tehnologic. 

„M. Tucă: Știi că presa tipărită, la care am lucrat amândoi aproape 30 de ani, este pe care de dispariție…

C. Nistorescu: Păi cum să nu dispară dacă nu mai poate fi distribuită? Nu se poate, nu are niciun rost! Ce vrei să faci cu presa tipărită?  Hârtie costă tona, 900-1000 de euro. Păi, pe vremea noastră costa 350-400. CâtăUn vreme nu ai nici publicitate, nici vânzare, nici  distribuție și din ce se vinde nici nu se mai întoarce pentru că rețeaua nu există, la revedere! În felul ăsta am fost obligați să facem un pas în zona netului și cred că România a progresat, din punctul acesta de vedere, în materie de comunicare.”

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.