VIDEO Cristoiu, despre căderea Guvernului din Italia: „Italia a ajuns aici pentru că Draghi pe de o parte seamănă cu Barna, adică e nesărat și pe de altă parte a vrut să fie un fel de Mussolini”

Publicat: 21/07/2022, 21:56

Premierul Italiei, Mario Draghi este vinovat pentru căderea Guvernului din Peninsulă pentru că „pe de o parte seamănă cu Barna, adică e nesărat și pe de altă parte el a vrut să fie un fel de Mussolini”, adică nu a permis niciunui partid să se dezvolte și a refuzat să negocieze cu ele, spune publicistul și scriitorul Ion Cristoiu, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială, transmisă live de Gândul.

Întrebat ce se întâmplă în Italia după ce premierul Mario Draghi și-a dat demisia, Ion Cristoiu a spus: „Italia a ajuns aici pentru că Draghi, pe de o parte seamănă cu Barna, adică e nesărat și pe de altă parte el a vrut să fie un fel de Mussolini.

După demisia lui Conte, pentru că acolo „Cinque stelle” care era un fel de USR, avea un procentaj serios, a rămas o hărmălaie. Nu cred că exista în istoria unei țări europene o asemenea coaliție care era alcătuită „Cinque stelle”, care e aproape de extrema stângă și Forzza Italia care e un fel de AUR. Imaginați-vă o coaliție alcătuită din UDMR, AUR, partidul lui Dragnea, PSD și PNL. Și atunci Draghi care era Banca Europeană a fost invitat să coordoneze această hărmălaie. El a pus drept condiție că hărmălaia asta trebuie să asculte de el.

Pe măsura apropierii de alegeri, că anul viitor sunt alegeri, au început să se uite la sondaje. Cinque stelle a început să se prăbușească pentru că Draghi nu a permis niciunui partid să se dezvolte. Deci criza a pornit de la Cinque stelle.

Italia lui Draghi a fost foarte prudentă față de acest război din Ucraina pentru că Italia este foarte dependentă de gazul rusesc. La un moment dat probabil că a venit și la Draghi unu și a bătut la ușă și el s-a schimbat. A fost atunci la Kiev. A început să vorbească și el cu arme și Cinque stelle în electoratul lor nu voia asta și i-a spus ministrului de Externe „fă politica noastră!”.

Această criză nu este produsă decât de orgoliul lui Draghi. După ruperea lui Cinque stelle a fost un vot în Senat la care partidul s-a abținut, dar a trecut.

Președintele republicii, care e și el un fel de „tata Noe” i-a respins și i-a zis: „Du-te și obține un vot de încredere”. El a obținut vot de încredere, miercuri în Senat, dar trei partide s-au abținut și asta l-a pus pe el într-o dilemă.

Avea sau să înghită gălușca, dar el era mort pentru el are nevoie de măsuri foarte dure pentru că acolo nu discuta, sau își depune demisia și vor avea loc alegeri în septembrie”, a declarat Ion Cristoiu.

Află totul despre războiul din Ucraina doar la Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Meteorologii Accuweather anunță precipitații și temperaturi scăzute: Prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 24 aprilie...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Complet interzis în România. Se confiscă mașina pe loc. Decizia de care șoferii nu au...
Anxietatea și depresia, provocate de un obicei banal. Poate fi evitat zilnic
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Mici, dar istețe: cum influențează lumea insectele și alte nevertebrate?