VIDEO Cum arată Europa viitorului? Adrian Năstase: „Macron revigorează Europa cu mai multe viteze. El nu mai vorbește despre suveranitate națională, ci despre suveranitate europeană”

Publicat: 12/05/2022, 10:52
Actualizat: 12/05/2022, 10:53

Adrian Năstase, fost premier al României, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta a vorbit despre schimbarea de discurs al lui Emmanuel Macron, dar și despre cum se vede, se simte și se gândește o reconfigurare a Europei viitorulorului. 

„M. Tucă: Ne putem câștiga personalitatea ca țară în acest concert al UE?

Adrian Năstase: România singură nu are șanse de reușită. Ea trebuie să creeze o masă critică și lucrul ăsta se poate întâmpla. În ceea ce l privește pe Macron cred că este important să citim atent discursul lui de la conferinta Europa Viitorului, un discurs amplu.

Macron nu mai vorbește despre suveranitate națională, ci despre suveranitate națională. El nu mai vede UE ca pe o confederație, ci ca pe o viitoare Federație, condusă de Franța și Germania. Suveranitatea europeană este suveranitatea acestui bloc care negociază apoi cu Rusia, cu SUA, eventual cu China… Un termen pe care Macron îl folosește, cel puțin de 6-7 ori în discurs, este eficacicate, recunoscând că, în momentul de față, el revigorează Europa cu mai multe viteze.”

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase