VIDEO | Dan Dungaciu, analist de politică externă: „Discuția dintre Biden și Zelenski este vârful icebergului. A scăzut sub 50% interesul americanilor legat de război”

Publicat: 31/10/2022, 23:16

Interesul americanilor pentru ce se întâmplă în Ucraina a scăzut sub 50%, este de părere Dan Dungaciu, analist de politică externă, care a fost invitatul lui Marius Tucă la ediția specială, transmisă live de Gândul.

De la începutul războiului din Ucraina, Volodimir Zelenski a comunicat periodic cu președintele Statelor Unite, Joe Biden. Cei doi lideri discută telefonic problemele cu care se confruntă Ucraina și ce ajutor poate primi țara vecină cu România de la SUA. Se pare că Joe Biden a ridicat tonul la Zelenski într-o convorbire telefonică care a avut loc în luna iunie.

„Ce vedem în discuția dintre Biden – Zelenski este un vârf al icebergului. Ar putea fi vorba despre faptul că în sondajele de opinie din America se vede foarte clar că interesul pentru Ucraina (sau grija americanilor că Ucraina poate fi ocupată de Federația Rusă) a scăzut cu vreo 20% față de lunile trecute.

Dan Dungaciu este de părere că interesul americanilor pentru ce se întâmplă în Ucraina a scăzut sub 50%. „Democrații sunt puțin mai interesați decât republicanii”, spune el.

„Se spune că Biden vrea să propună, după alegeri, un ajutor de 50 de miliarde pentru Ucraina, în condițiile în care anumiți republicani nu sunt încântați de idee”, a adăugat analistul politic.

Pe de altă parte, Dan Dungaciu consideră că în cazul în care republicanii iau Camera și Senatul, o vor face cu oamenii Trump.

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă – și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Tineți aproape!”

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase