VIDEO | Dan Dungaciu, analist de politică externă: „În război se joacă destinele politice ale lui Putin și Zelenski”

Publicat: 01/11/2022, 06:30

În război se joacă destinele politice ale lui Putin și Zelenski, iar președintele Ucrainei nu are altă opțiune decât aceea de a câștiga, este de părere Dan Dungaciu, analist de politică externă, care a fost invitatul lui Marius Tucă la ediția specială, transmisă live de Gândul.

„Cu cât crește distrugerea pe teritoriul Ucrainei, Zelenski nu are altă opțiune decât victoria finală. Nu ai cum să te întorci către populație și să le explici altceva.”

„La final, când tragi linie, ai o Ucraină care e mai mică. Dacă lucrurile se opresc cu prezență rusească pe teritoriu, va fi cu siguranță mai mică decât la începutul războiului. Zelenski nu are cum să explice asta. El nu mai are timp și nu va avea încă 100 de ani în care să se rejudece poveste lui și poziția lui în război. Populația gândește pe termen scurt”, a declarat analistul politic.

Dan Dungaciu a dat exemplul lui Winston Churchill, care a pierdut alegerile după ce a fost învingător în cel de al Doilea Război Mondial. „Omul a fost un erou, a răsucit soarta războiului, poziția americană. La alegeri l-au dat jos pentru că s-a creat o tensiune în populația britanică.”

„Zelenski poate că și-a câștigat loc în istorie, dar acum îl va câștiga doar printr-o victorie. El nu are altă alternativă, dar nici Putin. E foarte greu să găsești o soluție prin care să rămână amândoi în picioare”, a mai spus Dan Dungaciu, analist de politică externă.

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă – și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Tineți aproape!”

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase