VIDEO | Dan Dungaciu, analist de politică externă: „Kissinger a avertizat să nu se permită alianța dintre Rusia și China”

Publicat: 01/11/2022, 14:32

Dan Dungaciu, analist de politică externă, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Geopoliticianul a afirmat că cel mai consistent proiect a fost cel al lui Kissinger.

Înainte de a pleca în China, Kissinger a fost în vizită în România, s-a întâlnit cu un oficial chinez în România. O vizită care nu are aproape nicio urmă în sistem, pentru a fost aproape 100% ascunsă.

Esența acelei vizite a fost ruperea Chinei de URSS. Cel mai important proiect a fost cel al lui Kissinger. El a avertizat să nu se permită alianța dintre Rusia și China.

Urmează vedem cum vor reacționa americanii la acest tip de provocare și cum vor reacționa chinezii. Economia Chinei a scăzut un pic. Foarte multe resurse din Rusia vin în China.

Pe plan extern, s-ar putea ca China înceapă să se joace cu americanii, adică să înceapă să negocieze cu aceștia. China este foarte atentă să nu scape Rusia. Chinezii nu-și pot permite să piardă Rusia.

China nu are suficient de multă încredere în Statele Unite încât nu sprijine Rusia. E mai bine cu Rusia lângă ea, pentru că așa sunt mai puternice împreună împotriva Statelor Unite”, a spus Dan Dungaciu

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă – și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Tineți aproape!”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase