VIDEO Gen. (r) Bălăceanu: „Rușii ar putea să folosească armamentul nuclear tactic în Ucraina în sens de descurajare”

Publicat: 09/08/2022, 22:13

Folosirea armamentului nuclear tactic de către Rusia în Ucraina ar putea fi posibil dacă s-ar încălca linia roșie – atacarea Crimeei, întrucât rușii ar considera că le atacă propriul teritoriu. Aceasta ar fi o lovitură de descurajare, spune Generalul (r) Virgil Bălăceanu, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială, transmisă live de Gândul.

Întrebat în ce măsură se poate ajunge ca Rusia să desfășoare bombe nucleare în Ucraina, generalul (r) Virgil Băbăceanu a declarat: „Se exclude folosirea armamentului nuclear strategic. A spus-o și Putin „ar fi un război distrugător”

„Folosirea armamentului nuclear tactic are o anumită probabilitate, adică revenim la linia roșie – Crimeea. Rușii spun că folosirea armamentului nuclear tactic va fi folosit în momentul în care teritoriul lor este atacat.

Este o problemă mai complicată. Nu neapărat folosirea armamentului nuclear tactic, dar o folosire care să descurajeze continuarea contraofensivei.

Armamentul nuclear tactic poate fi o bombă de aviație, poate să fie proiectil de artilerie. Poate să fie folosit în scopul descurajării. Chiar folosirea armei nucleare tactice nu duce la un război nuclear strategic”, a declarat generalul.

Generalul a explicat că aceste rachete nucleare tactice ar putea fi lansate și de pe un submarin, însă și folosirea armelor nucleare tactice au anumite condiționări pentru că se produce și o contaminare teritorială. Dacă o vor folosi va fi o lovitură mică și fără se se amplifice această lovitură.

În ce condiții spune Putin că va folosi arma nucleară

Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat vineri că ţara sa va recurge la folosirea armelor nucleare doar „dacă este necesar” pentru a-şi apăra suveranitatea.

„Nu suntem o ameninţare, dar toţi trebuie să ştie ce avem noi şi ce vom folosi dacă este necesar pentru apărarea suveranităţii noastre”, a spus Putin în timpul Forumului economic de la Sankt Petersburg.

Află totul despre războiul din Ucraina doar la Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult