VIDEO | Gen. Silviu Predoiu: „Războiul din Ucraina putea fi evitat dacă exista dorință. Fiecare parte refuză un armistițiu. Trebuie să-i readucem la masa negocierilor”

Publicat: 07/12/2022, 10:44
Actualizat: 07/12/2022, 12:59

Gen. (R) Silviu Predoiu a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta a declarat că Rusia și Ucraina refuză să vorbască de armistițiu pentru că fiecare este convins că celălalt nu va respecta înțelegerea. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

Gen. (R) Silviu Predoiu a declarat, în legătură cu războiul din Ucraina, că la nivel strategic fiecare dintre cele două părți încearcă să își consolideze niște poziții cât mai solide, să rămână în câștig în momentul în care vine iarna. Deocamdată, tot ce vedem este că numărul de victime și de distrugeri materiale este uriaș.

Acesta e de părere că tot ce se întâmplă în legătură cu războiul este împotriva oricărei logici. „Vedem că sunt cheltuieli uriașe. Conform unui articol de presă, Rusia ar fi cheltuit aproape 90 de miliarde de dolari. UE și SUA au băgat peste 200 de miliarde în acest conflict și să nu mai spunem de cât a costat Ucraina. E foarte greu să vorbești, că ai pierderi în vieți. Este ilogic tot ce se întâmplă. Sunt foarte frustrat de acest subiect, că mereu mă întorc la gândul: vorbim de ceva ce nu trebuia să se întâmple. Dacă ar fi existat o dorință, totul putea fi evitat. Atunci când vorbești despre variante de pace, de armistițiu – ești acuzat că pătezi imaginea Kievului și sprijini Moscova. Cele două părți refuză ideea de armistițiu, că sunt convinse că cealaltă parte nu va respecta. Trebuie să îi aduci la masă. Până unde poți să mergi cu acest conflict?!”

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase