VIDEO | Ion Cristoiu: „Ce m-a surprins la Liverpool este prezența cântăreților de pe stradă. E un oras atât de monumental, încât nu poți să spui că trăiește numai de pe urma The Beatles”

Publicat: 26/08/2022, 01:48

Ion Cristoiu, publicist și scriitor, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Jurnalistul a vorbit despre vizita sa în Liverpool, despre care, inițial, a „avut impresia că e un oraș care trăiește din The Beatles”. Invitatul lui Marius Tucă a precizat că unul dintre aspectele care face din Liverpool un oraș special este reprezentat de „spațiile uriașe, spațiile dintre magazine, spațiile pietonale”.

„Prima surpriză pe care mi-a făcut Liverpoolul – eu, uitându-mă pe internet, am avut impresia e un oraș care trăiește din The Beatles. Nu e adevărat, The Beatles este o componentă. Adică e un oraș atât de mare, atât de important, atât de monumental, încât nu poți spui e un oraș care trăiește numai de pe pe urma The Beatles. Caverna – Cavern Club, unde s-au lansat ei – s-a reconstituit și este foarte interesantă.

Acolo, jos, e aceeași atmosferă și cântă, de dimineață până seara, diferite formațiuni, toate sperând fie The Beatles. 10 lire e intrare, numai ca să-i vezi acolo, deci o întreagă atmosferă. Sunt două mari muzee dedicate lui The Beatles și partea asta unde s-au lansat ei e o parte pietonală, dedicată numai lor. Se trăiește foarte mult din industria The Beatles – căni, pixuri, tot ce trebuie, din punctul acesta de vedere.

E foarte interesant la această cavernă erau numai oameni de vârsta mea, am rămas surprins. Cred că The Beatles nu mai prinde la tineri, erau oameni pensionari care chiar dansau. E o întreagă atmosferă, e folosit foarte mult și pentru fotografii”, a afirmat Ion Cristoiu.

Ion Cristoiu a afirmat că ceea ce l-a surprins la Liverpool a fost prezența cântăreților de pe stradă” și faptul că „la 100 de metri dai de cineva care cântă”.

„Liverpoolul îl face extraordinar spațiile uriașe, spațiile dintre magazine, spațiile pietonale. Ei aveau docurile și nu mai mergeau, alții le-ar fi dărâmat. Și, atunci, ei au transformat revoluționar, dacă se poate spune așa, toată zona aia de docuri în lanțuri de restaurante, muzee, plimbare. Ce m-a surprins la Liverpool este prezența cântăreților de pe stradă, cred că toți se visează The Beatles.

Aici este o formulă foarte interesantă – îți închiriezi un pian, în mijlocul străzii – am înțeles se închiriază de undeva – și ai voie numai o oră. Pui o găleată și cânți. Am văzut în 3-4 locuri din acestea profesioniști care chiar cântau. Din punctul acesta de vedere, e o atmosferă creată de ei. La 100 de metri dai de cineva care cântă”, a precizat Ion Cristoiu.

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu și-a început cariera jurnalistică în 2019, la Prima TV, unde a lucrat ca redactor de știri externe pentru jurnalul "Focus". Ulterior, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Evitați aceste numere de telefon. Nu răspundeți, rămâneți fără bani
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului