VIDEO | Ionuț Rusu: „Radioul a fost o experiență care m-a format ca om de media. Să transmiți doar vocal are un farmec mult mai mare decât să transmiți și cu fața. În schimb, actoria e pasiunea mea numărul 1”

Publicat: 21/07/2022, 01:38

Ionuț Rusu, comediant și om de radio, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Actorul a vorbit despre experiența de la postul de radio Kiss FM, unde, timp de cinci ani, a fost realizator al matinalului, alături de Andrei Ciobanu. Invitatul lui Marius Tucă a precizat, însă, că pasiunea sa cea mai mare rămâne actoria și că i-ar plăcea să joace diverse roluri în filme și seriale.

„(n.r – Radioul) a fost o experiență care m-a format ca om de media. Am învățat extrem de multe lucruri. Am avut și niște colegi excepționali și oamenii în conducere foarte buni pe ceea ce fac, că de aia sunt numărul unu. Am cunoscut atât artiști, cât și oameni din spate, sunetiști, luminiști, toate cele, și am învățat tainele moderării unei emisiuni. Eu nu eram neapărat lead, colegul meu era lead și rolul meu era dau punch line-uri în momentul în care el îmi ridica la fileu anumite subiecte. Dar, cu timpul, am furat și eu meserie de acolo și putea spun, fără aroganță, conduc, probabil, o emisiune.

Trezitul era cea mai grea parte, dar îmi plăcea foarte mult fac asta și, atunci, strict momentul respectiv era greu. În momentul ăla, între 5 și 5 și un sfert, când tot amânam alarma, atunci chiar îmi era dificil, dar, apoi, odată ce ajungeam la radio, totul se desfășura ca și cum era miezul zilei, nu simțeam niciun soi de oboseală, pentru îmi plăcea și m-aș întoarce la un moment dat, dar nu acum. Acum, vreau să-mi iau o perioadă de odihnă”, a afirmat Ionuț Rusu.

Ionuț Rusu a precizat că a existat și o perioadă când a clacat, din cauza oboselii foarte mari, motiv pentru care a trebuit să renunțe la proiectele pe care le avea în desfășurare.

„Mă culcam foarte târziu, din păcate, culcam undeva la 1-2, adică nu reușeam, pur și simplu, să adorm. Uneori culcam la 12, dar nu respectam asta. Am mai luat melatonină, nu recomand. Mă trezeam, pur și simplu, ca după o comă de cinci ani. Dacă nu dormeam în timpul zilei, nu mai eram om – deși, în ultima perioadă, am avut atât de multe proiecte, încât n-am reușit. În ultimele 6-7 luni, plecam de la radio, mergeam la o emisiune TV – am fost parte a unei emisiuni TV – și îmi era extrem de dificil, dar plăcut, în același timp.

Aveam cearcănele cam până aici, niște cearcăne d-alea de desene animat și observa lumea și mi-au spus: ‘Ar trebui s-o iei mai ușor’. Și, atunci, am decis s-o iau ușor de tot și să renunț la proiectele pe care le aveam în desfășurare”, a afirmat Ionuț Rusu.

Întrebat ce alege dintre radio și televiziune, comediantul a precizat că radioul este cel care va rămâne mereu în sufletul său, actoria, clasându-se, însă, pe primul loc în topul preferințelor.

„Radioul e în sufletul meu, adică e dragostea mea. Să transmiți doar vocal are un farmec mult mai mare decât transmiți și cu fața. Vreau fac și televiziune și probabil o s-o fac, la un moment dat, dar radioul rămâne în sufletul meu. În schimb, actoria e pasiunea mea numărul 1. Îmi place foarte mult lucrez cu camera, dar în roluri, adică nu neapărat prezint lucruri, ci joc roluri – serial, film, am mai făcut niște seriale pe online. Acum am mai învățat niște tehnici prin care se pot face niște producții. Nu le știu pe toate, evident, e nevoie de profesioniști, dar te ajută foarte mult și ca actor.

Din afară, când eram mic, modelul meu era Jim Carrey, acum nu mai rezonez atât de tare cu el, dar în continuare e un foarte bun actor. Din țară, eu m-am apucat impersonez tot felul de personalități după ce l-am văzut pe Dragoș Stoica. El a fost, cumva, prima dragoste în asta. Și Bendeac îmi plăcea foarte mult, dar Dragoș și-a pus amprenta asupra mea. Manevra personaje atât de ușor și atât de relaxat, se vedea nu se chinuie”, a afirmat Ionuț Rusu.

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu și-a început cariera jurnalistică în 2019, la Prima TV, unde a lucrat ca redactor de știri externe pentru jurnalul "Focus". Ulterior, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Un nou tip de concediu medical. Românii vor primi bani ca să participe la studii...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Era uşa închisă şi mi-a dat de bănuit. Am insistat să deschid". Sora lui Mirel...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O nouă fotografie fabuloasă cu Sagittarius A*, gaura neagră supermasivă din inima Căii Lactee