VIDEO | Victor Ponta: „Ar trebui să existe o discuție cu președinții băncilor din România. Profitul a fost foarte mare”

Publicat: 15/03/2023, 12:46

Victor Ponta, fost premier al României, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta a discutat, printre altele, despre profitul făcut de băncile din România. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

„Din dobânzi la creditele acordate, băncile au primit 30 de miliarde de lei. Din acești bani, 10 miliarde au plătit dobânzi la depozite, astfel că diferența este de 20 de miliarde de lei, adică 4 miliarde de euro. Nu există țară fără sistem bancar, însă profitul este foarte mare”, a declarat fostul premier.

Acesta consideră că ar trebui să existe discuții cu președinții băncilor din România, ca să vedem ce ar putea fi făcut.

În ceea ce privește inflația din luna aceasta, fostul premier a spus că este de 26%. „Este 16 per total, iar 26% la produsele din coșul de bază: alimente, medicamente etc.”

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă – și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Țineți aproape!”

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase