ASF retrage avizele de administratori pentru Dragoș Bîlteanu la SIF1 și Andrei Hrebenciuc la SIF2, amândoi arestați preventiv

ASF retrage avizele de administratori pentru Dragoș Bîlteanu la SIF1 și Andrei Hrebenciuc la SIF2, amândoi arestați preventiv
Publicat: 11/12/2014, 11:24

„Avizul ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiară) prin care se avizează componența Consiliului de Administrație al SIF Banat-Crișana își încetează aplicabilitatea în ceea ce privește deținerea de către Bîlteanu Dragoș – George a calității de administrator în cadrul societății”, se arată într-un raport transmis joi Bursei de Valori București (BVB) de către SIF Banat-Crișana cu deciziile ASF în cazurile lui Bîlteanu și El Lakis.

Bîlteanu este președintele CA și directorul general al SIF Banat-Crișana.

Potrivit Statutului SIF Banat-Crișana, șeful Consiliului de Administrație este și director general, astfel că Bîlteanu pierde și funcția de director general.

„Consiliul de Administrație alege dintre membrii săi un președinte și un vicepreședinte. Președintele Consiliului de Administrație va îndeplini și funcția de Director general al societății. Consiliul de administrație a ales în funcția de președinte pe Bîlteanu Dragoș George”, se arată în articolul 7 din Statutul SIF Banat-Crișana.

Totodată, ASF a respins solicitarea de avizare a lui Najib El Lakis, ca membru al Consiliului de Administrație al SIF Banat-Crișana.

„Se respinge solicitarea SIF Banat-Crișana de avizare a modificării componenței Consiliului de Administrație ca urmare a alegerii lui El Lakis Najib în calitate de administrator al societății, în conformitate cu hotărârea nr 1 din data de 15 aprilie 2014 a Adunării Generale a Acționarilor SIF Banat-Crișana”, se arată în raportul cu deciziile ASF.

ASF a respins la începutul lunii august avizarea lui El Lakis în funcția de administrator, dar SIF Banat-Crișana a contestat la ASF decizia și a obținut revocarea acesteia la începutul lunii octombrie.

SIF Banat-Crișana are obligația să convoace în termen de 30 de zile adunarea acționarilor și să includă pe ordinea de zi un punct referitor la numirea unor noi administratori, pentru completarea Consiliului de Administrație.

Totodată, ASF a decis că avizul acordat Consiliului de Administrație al SIF Moldova „își încetează aplicabilitatea” în privința lui Andrei Hrebenciuc în calitate de administrator al societății.

SIF Moldova a informat, joi,că măsurile necesare implementării deciziei ASF vor fi luate în ședința Consiliului de Administrație din 17 decembrie.

DIICOT a anunțat luni, înainte de deschiderea bursei, că desfășoară o anchetă privind delapidarea patrimoniului SIF Banat-Crișana și SIF Muntenia, precum și manipularea pieței de capital. Procurorii DIICOT au făcut luni 31 de percheziții și au audiat 25 de pesoane, din care cinci au fost reținute.

Șeful SIF Banat-Crișana, Dragoș Bîlteanu, și Najib El Lakis, membru în Consiliul de Administrație al societății, au fost arestați preventiv. De asemenea, instanța a decis cercetarea sub control judiciar a altor trei persoane care fuseseră reținute în acest dosar – Adrian Victor Prodan și avocatul Nicolae Mergeani, membri în Consiliul Reprezentanților Acționarilor SIF Muntenia, și Stere Gardan, broker la Swiss Capital.

Acțiunile SIF Muntenia și SIF Banat-Crișana au fost suspendate de la tranzacționare luni înainte de deschiderea bursei. Titlurile SIF Muntenia au fost reintroduse în piață miercuri la ora 11:15 și au înjchis ședința în scădere cu 2,9%, deși declinul maxim atins pe parcursul zilei s-a situat la 6%.

SIF Banat-Crișana controlează pachetul majoritar de acțiuni la SAI Muntenia, societatea care administrează SIF Muntenia.

SIF Banat-Crișana este condusă de Dragoș Bîlteanu – președinte al Consiliului și director general. Din Consiliul de Administrație mai fac parte Ștefan Dumitru – vicepreședinte, Ion Stancu, Adrian Petreanu, Valentin Chiser și Najib El Lakis.

Conducerea executivă a SIF Banat-Crișana este asigurată tot de Bîlteanu, alături de Gabriela Grigore, director general adjunct – operațiuni, și de Teodora Sferdian, director general adjunct – dezvoltare.

La SIF Muntenia, Consiliul Reprezentanților Acționarilor este condus de Marius Pantea – președinte și de Andrei Diaconescu – vicepreședinte. Din Consiliu fac parte și Iulian Aursulesei, Gheorghe Bîlteanu, Sergiu Bușilă, Emil Cazan, Daniel Florian Miron, Adrian Victor Prodan, Petre Pavel Szel și Vicențiu Octavian Zorzolan.

SAI Muntenia, administratorul SIF Muntenia, este condusă de Gabriel Filimon – director general, Gheorghe Dănuț Porumb – director și Dănuț Florin Buzatu – director.

Consiliul de Administrație al SAI Muntenia este format din Gheorghe-Dănuț Porumb – președinte al Consiliului de Administrație, Dănuț Florin Buzatu – vicepresedinte al Consiliului de Administrație, Florica Trandafir – membru, Mariana Dinu – membru și Sorin Florian Boldi – membru.

Andrei Hrebenciuc a fost arestat preventiv într-un dosar privind retrocedarea ilegală a peste 40.000 de hectare de pădure. În acest dosar au mai fost arestați preventiv și fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc, Paltin Sturdza, beneficiarul celor peste 43.000 de hectare pădure, și deputatul Ioan Adam. În dosar acesta este cercetat și avocatul Nicolae Mergeani, anchetat sub control judiciar în dosarul DIICOT vizând SIF banat-Crișana și SIF Muntenia.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ministrul Muncii a anunțat datele exacte la care vor fi virate pensiile pe luna mai
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Angajații români vor beneficia de trei noi tipuri de vouchere: Simona Bucura Oprescu „România e...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
S-a terminat pentru ILIESCU. S-a decis oficial azi, 26 aprilie. Breaking News
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cătălin Dobrescu ar fi vrut luni la rând să se împace cu Oana Radu: "După...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Test de cultură generală. Cum rămâne aprinsă torța Olimpică?