Bilanț 2020. MedLife încheie anul cu o creștere de 25,5% a cifrei de afaceri. Deciziile care au determinat dezvoltarea

Bilanț 2020. MedLife încheie anul cu o creștere de 25,5% a cifrei de afaceri. Deciziile care au determinat dezvoltarea
Publicat: 26/02/2021, 12:25

Sistemul Medical MedLife anunță că a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri pro-forma, consolidată la nivel de grup, de peste un miliard de lei. Unul dintre principalele motoare ale dezvoltării a fost noua rețea de laboratoare de tastare a Covid 19.

Conform unui comunicat de presă transmis vineri, grupul a înregistrat 1,2 miliarde lei (251 milioane euro), înregistrând astfel o creștere de 25,5% față de 2019.

„Adaptarea rapidă la noul context social și calibrarea corespunzătoare a structurii operaționale au ajutat compania să atingă o performanță bună anul trecut și să își îmbunătățească gradual profitabilitatea în linie cu strategia din ultimi ani”, se arată în comunicatul de presă.

Una dintre realizările importante ale grupului a fost dezvoltarea rețelei de laboratoare Covid 19, prin intermediul cărora a putut să testeze periodic personalul medical și de suport și să păstreze funcționale rețeaua de clinici și spitale, asigurând un act medical de calitate.

Un alt segment foarte important de investiție și dezvoltare la nivelul anului 2020 l-a reprezentat divizia de cercetare a grupului. Compania a realizat numeroase studii de cercetare privind evoluția noului virus pe teritoriul României, reușind să joace un rol important la nivel de societate în monitorizarea pandemiei.

Au fost generate noi programe de screening pentru pacienți cu patologii cronice, dar și pentru cei care au trecut prin infecția cu SARS CoV2, și a fost demarată o campanie de cercetare bazată pe studii cu privire la imunizarea naturală pentru Covid 19, secvețierea virusului sau dinamica anticorpilor post infecție și post vaccin.

„Toate aceste măsuri ne-au ajutat nu doar să ne adaptăm noii realități economice, dar și să optimizăm dinamica businessului pentru perioada următoare”, susține Mihai Marcu, președinte și CEO MedLife Group (foto).

În perspectivă, pentru 2021, reprezentanții companiei anunță că vor continua să fie receptivi și proactivi la tot ce aduce această pandemie dar, totodată, vor continua și planurile de dezvoltare și extindere post – Covid.

„Din punct de vedere operațional, vrem să consolidăm poziția noastră pe piața din România, pe care o considerăm foarte importantă și cu po­ten­țial mare de dezvoltare, și, în măsura în care vor exista oportunități ne dorim să testăm și piața din regiune”, susține Mihai Marcu.

Conform acestuia, compania dispune de linii de credit dedicate atât programului de achiziții, cât și dezvoltării de proiecte destinate recuperării pacientului post – Covid. Este vorba de noua majorare, de 20 milioane euro, la care se adaugă lichidități importante generate de diviziile de business.

În paralel, vor continua, gradual, lucrările la dezvoltarea proiectului MedLife Medical Park, ce are potențialul de a deveni în perioada următoare cel mai complex proiect medical din România.

Crima care a speriat ţara! Vedeta de pe Instagram, ucisă şi aruncată în canal. E...
RCS RDS, anunţ colosal! Toţi clienţii Digi trebuie să ştie asta
FOTO. Alexandra, fiica lui Carmen Harra, apariție spectaculoasă în costum de baie!
Alimentul care sporeşte inteligenţa. TOP 8 mâncăruri pentru creier, potrivit dr. Mihaela Bilic
FOTO. Alexandra, fiica lui Carmen Harra, apariție spectaculoasă în costum de baie!
Germania anunţă lockdown naţional pentru persoanele nevaccinate. Vaccinarea obligatorie ar putea intra în vigoare
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
Un bărbat a încercat să se vaccineze anti-Covid într-un braț fals de silicon pentru a...
RCS RDS, anunţ colosal! Toţi clienţii Digi trebuie să ştie asta
O ROMÂNCĂ se află printre cele mai frumoase FEMEI din întreaga lume. A FASCINAT, dar...
SCANDAL la Târgul de Crăciun! Mai multe persoane care nu aveau CERTIFICAT verde au FORȚAT...
A venit acasă și a găsit o bijuterie înnegrită. Și-a evacuat imediat părinții: „Miroase a...
Vestea ȘOC a momentului în România: a fost găsit mort. Primele informații
VESTE BUNĂ pentru absolut toată România! Schimbarea uriașă anunțată de Alexandru Rafila: Va fi TOTAL...
Doliu uriaș în România: Miliardarul a murit în chinuri. „Îngerul” copiilor nevoiași a lăsat un...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu...