Peste 10.000 de magazine online din țară și străinătate s-au înscris în startup-ul social Verdoo. Planuri de extindere la nivel internațional

Peste 10.000 de magazine online din țară și străinătate s-au înscris în startup-ul social Verdoo. Planuri de extindere la nivel internațional
Publicat: 16/05/2021, 14:00

Peste 10.000 de magazine online din întreaga lume s-au înscris în startup-ul social Verdoo, lansat în aprilie 2021, care ajută cumpărătorii să planteze copaci cu fiecare cumpărătură online, beneficiind în același timp de cele mai bune reduceri. Echipa Verdoo are acum 10 oameni și planuri de extindere la nivel internațional.

Comercianții înscriși în program reprezintă industrii precum cea de turism, modă sau IT. Ideea din spatele startup-ului românesc tech Verdoo a apărut în 2020, atunci când pandemia de coronavirus a generat o explozie a cumpărăturilor online. Proiectul a fost fondat de Mircea Giurcă, a pornit de la nevoia de a găsi soluții cât mai simplu de implementat în viața de zi cu zi a oamenilor, cu un impact semnificativ asupra mediului.  

Astfel, în pe 22 aprilie 2021, de Ziua Internațională a Pământului, a fost lansată extensia pentru browser Verdoo, care poate fi instalată gratuit pe Google Chrome sau Mozzila Firefox printr-un cont pe https://verdoo.com și care ajută cumpărătorii să compenseze amprenta de CO2 generată de cumpărăturile online.

Extensia activează parteneriatele încheiate de startup cu peste 10.000 de magazine online, o parte din veniturile generate prin shopping online contribuind la plantarea de copaci la nivel global. Verdoo colaborează momentan cu Eden Reforestation Projects, una dintre cele mai mari organizații specializate în împădurire la nivel mondial, având în plan să încheie parteneriate și cu organizații similare ce activează la nivel local.

Copacii plantați sunt înregistrați în conturile utilizatorilor, iar Verdoo suplimentează fondurile pentru plantare pentru fiecare persoană care se alătură comunității în urma unei recomandări.

În plus, extensia se folosește de programele de afiliere în care sunt implicate magazinele partenere, deblocând reduceri de prețuri pentru cumpărători.

Românii, interesați de schimbările climatice

Un studiu efectuat la cererea Verdoo în aprilie 2021 reconfirmă dorința românilor de a susține lupta împotriva schimbărilor climatice:

  • 52% dintre românii participanți au declarat că sunt mai atenți la impactul schimbărilor climatice acum, față de perioada de dinaintea pandemiei
  • 59% dintre milenialii care au răspuns confirmă faptul că restricțiile din ultimul an i-au făcut mai conștienți de pericolele schimbărilor climatice
  • 76% dintre români se gândesc la impactul asupra mediului înconjurător atunci când cumpără
  • 42% dintre respondenți declară că vor cumpăra mai multe produse prietenoase cu mediul înconjurător decât în urmă cu un an

”Ultimul an ne-a învățat că a nu face nimic înseamnă deja o acțiune. Suntem prima generație care trăiește consecințele încălzirii globale și ultima care poate face ceva în privința asta. Ne bucură mult să vedem că românii, mai ales prin generațiile tinere, sunt mai conștienți de acest lucru. Misiunea noastră este să-i ajutăm să cumpere lucrurile de care au nevoie într-un mod sustenabil, fără efort și chiar mai ieftin decât ar fi făcut-o în mod normal”, a declarat Mircea Giurcă, fondator Verdoo.

Verdoo este o platformă gratuită care plantează copaci pentru a ajuta cumpărătorii să compenseze amprenta de CO2 generată de cumpărăturile online și să găsească cele mai bune reduceri de prețuri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase