Care este motivul deschiderii în scădere a burselor europene

Care este motivul deschiderii în scădere a burselor europene
Publicat: 31/07/2012, 13:23
Actualizat: 21/03/2019, 03:09

Bursele europene au deschis în scădere ușoară ședința de tranzacționare de marți, după rezultate slabe ale companiilor din sectoarele bancar și energie, în timp ce investitorii așteaptă ședința de politică monetară a Rezervei Federale americane, care va dura două zile, informează Mediafax, citând MarketWatch.

Indicele Stoxx Europe 600 a pierdut 0,2%.

Evoluția a fost influențată de declinul cu 3,6% al cotației BP, după ce grupul petrolier briatanic a raportat o scădere de 96% a profitului ajustat.

Acțiunile băncii elvețiene UBS au pierdut peste 3%, în urma anunțării rezultatelor din trimestrul al doilea, afectate de o pierdere importantă rezultată din participarea la oferta publică inițială a Facebook.

Indicele bursei germane, DAX, a deschis indecis, cu acțiunile grupului farmaceutic Bayer în urcare cu 1,3%, după ce a îmbunătățit estimările referitoare la rezultatele financiare în perioada următoare, chiar dacă profitul raportat a fost în scădere.

Pe piața de capital de la Paris, indicele CAC 40 a coborât cu 0,5%, iar în Marea Britanie indicele FTSE 100 a pierdut 0,1%.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase