BestJobs: Două milioane de aplicații pentru joburi în primele trei luni din 2021. Care sunt marile companii care au angajat masiv de la începutul anului

BestJobs: Două milioane de aplicații pentru joburi în primele trei luni  din 2021. Care sunt marile companii care au angajat masiv de la începutul anului
Publicat: 02/04/2021, 18:28

Platforma de recrutare online Bestjobs.eu a înregistat de la începutul anului și până în prezent aproape două milioane de aplicări la joburi, cu 24% mai multe față de aceeași perioadă din 2020. Doar în martie, candidații au efectuat peste 700.000 de aplicări, cele mai căutate domenii fiind financiar, inginerie, transporturi și IT, relevă cele mai recente date ale platformei.

Numărul total de locuri de muncă disponibile de la începutul anului a fost de 66.000, fiind înregistrat un interes mare pentru joburile remote (work from home).

În topul județele cu cei mai mulți candidați activi în luna martie, prima poziție este ocupată de București-Ilfov (cu peste 270.000 de aplicări), Timiș (cu peste 60.000 de aplicări), Cluj Napoca și Brașov (cu puțin peste 37.000 de aplicări fiecare) și Iași (cu peste 33.000 de aplicări).

Joburile remote (work from home) continuă să înregistreze un număr mare de aplicanți, iar oferta pentru astfel de joburi rămâne constantă: în medie, 10% din totalul joburilor disponibile de la începutul anului au fost remote.

Per total, în luna martie, candidații care au realizat cele mai multe aplicări la joburi au fost cu vârste cuprinse între 25 și 34 de ani (38%), urmați de cei cu vârste cuprinse între 35 și 44 de ani (20%) și de cei cu vârste cuprinse între 45-54 ani (16%).

Citește și: https://bit.ly/3cLXnOM

De cealaltă parte, companiile au căutat să angajeze mai ales personal din categoria white collar (angajați birouri). Din totalul locurilor de muncă activate în luna martie, aproape jumătate (49.8%) au fost din categoria white collar, 22% au fost joburi din categoria blue collar, în timp ce 18% au fost joburi pentru poziții de management și coordonare echipe și puțin peste 10% au fost joburi remote.

În luna februarie, topul companiilor cu cele mai multe aplicări a fost condus de către Enel (7.346 aplicanți), Alpha Bank (3.380 aplicanți), Allianz Technology (3.358 aplicanți), Continental Automotive Romania (3.029 aplicanți) și DRÄXLMAIER România (3.012 aplicanți).

Peste 25.000 de joburi sunt disponibile în orice moment

BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. Cu o experiență de peste 20 ani în domeniu, BestJobs a fost implicată în transformarea și inovarea industriei de recrutare online și integrează astăzi tehnologii digitale de ultimă generație și servicii conexe recrutării pentru a oferi cele mai eficiente soluții de angajare, recrutare și de dezvoltare profesională și personală.

În orice moment, pe BestJobs sunt peste 4,6 milioane de profesioniști conectați la piața muncii, peste 25.000 de joburi și mii de freelanceri, agenți de recrutare, coachi, mentori, terapeuți, avocați și alte tipuri de specialiști.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
"Atunci o bag pe nevastă-mea la înaintare". Ce nu le poate refuza niciodată Alex Velea...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine