REORIENTARE PROFESIONALĂ: Angajații pleacă din bănci să se facă brokeri de credite. Care sunt explicațiile?

Redactor:
Mia Popescu
REORIENTARE PROFESIONALĂ: Angajații pleacă din bănci să se facă brokeri de credite. Care sunt explicațiile?

Restructurarea băncilor pe baze digitale, în contextul pandemiei și al lucrului de acasă, la care se adaugă tendința angajaților care au depășit un anume prag profesional să opteze pentru zona antreprenorială, sunt cele două motive pentru care din ce în mai mulți angajați din bănci virează spre brokerajul de credite.

Băncile au fost nevoite să treacă la variantele online pentru o serie de operațiuni, inclusiv vânzarea creditelor. Nu neapărat pe fondul pandemiei, dar mai ales din această cauză, în 2020 au dezvoltat parteneriatele cu brokerii de credite, unul dintre cele mai eficiente canale de vânzare pentru acest segment de produse. Concomitent, au investit în dezvoltarea aplicațiilor online inteligente, care să asigure un nivel optim, sigur și responsabil al creditării clienților.

Francizele de brokeraj bancar au crescut cu 37% în 2020 față de anul anterior

Din analizele brokerului de credit AVBS Credit reiese că numărul persoanelor care accesează o franciză în brokerajul bancar a înregistrat o creștere mai mare cu 37% în 2020, față de aceeași perioadă a anului 2019. Foștii angajați din bănci decid să-și înființeze propriul business în domeniul financiar-bancar prin contractarea unei francize.

Ceea ce făcea foarte bine la job, în bancă, devine propriul business pentru un specialist în banking care renunță la statutul de angajat, pentru a fi antreprenor și broker de credite în sistem de franciză.

Printre motivele pentru care angajații din bănci decid să devină brokeri de credite în sistem de franciză este faptul că există posibilitatea de a intermedia toate tipurile de credite pentru un număr mare de bănci și IFN-uri din România. Apoi, se poate realiza chiar o specializare pe unul sau mai multe tipuri de creditare, posibilitatea de a oferi clienților soluții de finanțare potrivite situației personale.

Flexibilitatea organizării timpului și a programului de lucru, dezvoltarea profesională, câștiguri nelimitate, pe măsura experienței, sunt motive la fel de importante. Se adaugă, în cazul francizelor, suportul prompt și profesionist al managementului brokerului-mamă.

După 30-35 de ani specialiștii din bănci decid să treacă pe un nivel profesional superior 

De regulă, franciza de brokeraj, în orice domeniu, nu doar în cel al brokerilor de credite, se obține contra cost. Pentru a acoperi nevoile în creștere ale pieței de brokeraj bancar, dar și pentru a susține antreprenoriatul românesc, compania AVBS Credit anunțăc că va acorda gratuit, În perioada 1 februarie 2021 – 30 aprilie 2021, franciza AVBS Credit. Compania are, în prezent, aproape 50 de francize în orașele importante din țară, iar procesul de expansiune va continua și în acest an.

Alături de noi, specialiștii în domeniul financiar-bancar evoluează și beneficiază de tot suportul tehnic, într-un mediu de lucru profesionist – Valentin Anghel, CEO & Founder AVBS Credit.

Potrivit datelor AVBS, peste 83% dintre brokerii francizați ai AVBS Credit provin din bănci și au o experiență medie acumulată în brokerajul bancar de aproximativ  cinci ani.

Media de vârstă a brokerilor de credite de la AVBS Credit este de 40 de ani și ținând cont de experiența în brokerajul bancar de aproximativ cinci ani a fiecăruia, aceeași analiză internă a companiei AVBS Credit, realizată în ianuarie 2021, relevă faptul că vârsta medie a aplicantului pentru o franciză în domeniul financiar-bancar este de 35 de ani. Aceste rezultate ne relevă faptul că după 30-35 de ani specialiștii din banking decid să treacă la un nivel superior din punct de vedere profesional.

Vezi aici emisiunea Gândul Financiar despre suspendarea ratelor în pandemie, invitați Florin Dănescu, președinte ARB, și Valentin Anghel, CEO AVBS Credit.

https://bit.ly/3a5ZfPU

AVBS Credit este o companie românească cu o experiență de peste 13 ani în piața de brokeraj bancar. Compania oferă servicii de intermediere credite bancare și non-bancare pentru o gamă largă de clienți persoane fizice și companii. AVBS Credit se află în parteneriat cu mai mult de 30 de bănci și IFN-uri din România, iar serviciile sunt gratuite pentru clienți. Compania este membră a Asociației Române a Brokerilor de Credite (ARBC).

Transfer URIAŞ la FCSB. Becali dă o nouă lovitură memorabilă în Liga I. Budescu, revenire...
Ce ruşine! Au fost prinşi în pădure, cu zonele intime la vedere, în timp ce...
FOTO, Adda, imagini fără perdea! Cum arată acum trupul ei
Bărbatul celebru care A DIVORȚAT pentru Anamaria Prodan. Vedeta a recunoscut tot: „Da, i-am despărţit!”...
Ce `țeapă` și-a luat Ion Țiriac! Este gata să ia o decizie fără precedent
S-a aflat tot adevărul. De ce președintele României, Klaus Iohannis și Carmen nu au copii
Horoscop INEDIT. Care e cea mai favorizată zodie
S-a decis: Restaurantele, teatrele, sălile de jocuri din Capitală se închid la interior. Lista completă...
BANCUL ZILEI – Spionată de soț în timp ce făcea sex cu un prieten
Topul afacerilor ciudate, dar legale, pe care poţi să le ai în România. Poți primi...
Ce ruşine! Au fost prinşi în pădure, cu zonele intime la vedere, în timp ce...
Erau nedespărțiți, însă acum e de negăsit! Ce s-a ales de James, fratele Angelinei Jolie,...
Pe o câmpie, în mijlocul pustietății, au apărut MII de borcane URIAȘE de piatră. Când...
Artistul din România care a cântat pentru șapte președinți americani. 'Prima oară am fost cu...
Cei mai gustoși mucenici moldovenești. Rețeta este foarte simplă, așa ies delicioși
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit:...
Bilanț coronavirus 7 martie 2021
Adele a slăbit mai mult. E de nerecunoscut. Cum arată acum cântăreața
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Revoluţie la WhatsApp! Se introduce funcţia pe care milioane de utilizatori o aşteptau
Banuia ca soția lui îl înșală, așa că a montat camere ascunse! Când s-a uitat...
Inchide