REORIENTARE PROFESIONALĂ: Angajații pleacă din bănci să se facă brokeri de credite. Care sunt explicațiile?

REORIENTARE PROFESIONALĂ: Angajații pleacă din bănci să se facă brokeri de credite. Care sunt explicațiile?
Publicat: 25/01/2021, 15:52

Restructurarea băncilor pe baze digitale, în contextul pandemiei și al lucrului de acasă, la care se adaugă tendința angajaților care au depășit un anume prag profesional să opteze pentru zona antreprenorială, sunt cele două motive pentru care din ce în mai mulți angajați din bănci virează spre brokerajul de credite.

Băncile au fost nevoite să treacă la variantele online pentru o serie de operațiuni, inclusiv vânzarea creditelor. Nu neapărat pe fondul pandemiei, dar mai ales din această cauză, în 2020 au dezvoltat parteneriatele cu brokerii de credite, unul dintre cele mai eficiente canale de vânzare pentru acest segment de produse. Concomitent, au investit în dezvoltarea aplicațiilor online inteligente, care să asigure un nivel optim, sigur și responsabil al creditării clienților.

Francizele de brokeraj bancar au crescut cu 37% în 2020 față de anul anterior

Din analizele brokerului de credit AVBS Credit reiese că numărul persoanelor care accesează o franciză în brokerajul bancar a înregistrat o creștere mai mare cu 37% în 2020, față de aceeași perioadă a anului 2019. Foștii angajați din bănci decid să-și înființeze propriul business în domeniul financiar-bancar prin contractarea unei francize.

Ceea ce făcea foarte bine la job, în bancă, devine propriul business pentru un specialist în banking care renunță la statutul de angajat, pentru a fi antreprenor și broker de credite în sistem de franciză.

Printre motivele pentru care angajații din bănci decid să devină brokeri de credite în sistem de franciză este faptul că există posibilitatea de a intermedia toate tipurile de credite pentru un număr mare de bănci și IFN-uri din România. Apoi, se poate realiza chiar o specializare pe unul sau mai multe tipuri de creditare, posibilitatea de a oferi clienților soluții de finanțare potrivite situației personale.

Flexibilitatea organizării timpului și a programului de lucru, dezvoltarea profesională, câștiguri nelimitate, pe măsura experienței, sunt motive la fel de importante. Se adaugă, în cazul francizelor, suportul prompt și profesionist al managementului brokerului-mamă.

După 30-35 de ani specialiștii din bănci decid să treacă pe un nivel profesional superior 

De regulă, franciza de brokeraj, în orice domeniu, nu doar în cel al brokerilor de credite, se obține contra cost. Pentru a acoperi nevoile în creștere ale pieței de brokeraj bancar, dar și pentru a susține antreprenoriatul românesc, compania AVBS Credit anunțăc că va acorda gratuit, În perioada 1 februarie 2021 – 30 aprilie 2021, franciza AVBS Credit. Compania are, în prezent, aproape 50 de francize în orașele importante din țară, iar procesul de expansiune va continua și în acest an.

Alături de noi, specialiștii în domeniul financiar-bancar evoluează și beneficiază de tot suportul tehnic, într-un mediu de lucru profesionist – Valentin Anghel, CEO & Founder AVBS Credit.

Potrivit datelor AVBS, peste 83% dintre brokerii francizați ai AVBS Credit provin din bănci și au o experiență medie acumulată în brokerajul bancar de aproximativ  cinci ani.

Media de vârstă a brokerilor de credite de la AVBS Credit este de 40 de ani și ținând cont de experiența în brokerajul bancar de aproximativ cinci ani a fiecăruia, aceeași analiză internă a companiei AVBS Credit, realizată în ianuarie 2021, relevă faptul că vârsta medie a aplicantului pentru o franciză în domeniul financiar-bancar este de 35 de ani. Aceste rezultate ne relevă faptul că după 30-35 de ani specialiștii din banking decid să treacă la un nivel superior din punct de vedere profesional.

Vezi aici emisiunea Gândul Financiar despre suspendarea ratelor în pandemie, invitați Florin Dănescu, președinte ARB, și Valentin Anghel, CEO AVBS Credit.

https://bit.ly/3a5ZfPU

AVBS Credit este o companie românească cu o experiență de peste 13 ani în piața de brokeraj bancar. Compania oferă servicii de intermediere credite bancare și non-bancare pentru o gamă largă de clienți persoane fizice și companii. AVBS Credit se află în parteneriat cu mai mult de 30 de bănci și IFN-uri din România, iar serviciile sunt gratuite pentru clienți. Compania este membră a Asociației Române a Brokerilor de Credite (ARBC).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”