Ce are special apa minerală din România, pentru care arabii plătesc 25 de euro pe o sticlă

Ce are special apa minerală din România, pentru care arabii plătesc 25 de euro pe o sticlă
Publicat: 28/05/2017, 17:20
Actualizat: 28/05/2017, 18:03

Dacă în România o sticlă de 750 ml de apă Aur”a costă între 12 și 25 de lei, în țările arabe sau China prețul se ridică și la 25 de euro. Fabrica de îmbuteliere a apei cu aur și argint se află în localitatea Ocna de Fier, din județul Caraș-Severin, și a fost deschisă în luna iunie 2016, în urma unei investiții de aproximativ trei milioane de euro. Horațiu Rada, unul dintre cei doi oameni de afaceri care au lansat pe piață Aur”a, relatează că apa îmbuteliată provine de la izvorul Ursoanea, din Munții Dognecei, care a fost ales după doi ani de testări.

„Căutarea apei trebuia făcută într-o zonă în care nu prea există activități umane (industriale), unde media de viață a localnicilor este ridicată și în care ai certitudinea că din bazinul hidrografic din care se va capta apă nu sunt activități majore de poluare. Am mers pe zona Carașului, unde am identificat mai multe surse, mai multe izvoare. În 2013 am început totul, iar aproape doi ani am făcut probe, teste, evaluări în funcție de surse. Ultima variantă a fost izvorul Ursoanea, în Ocna de Fier”, a afirmat Horațiu Rada.

În urma analizelor efectuate, s-a ajuns la concluzia că apa care izvorăște din Munții Dognecei conține coloizi de aur și argint, are un pH ridicat și ajunge la suprafață filtrată natural prin straturi de nisip, bolovănișuri, argile și pământ vegetal.

„Văzând că avem această apă, o apă de bebeluș, cum am numit-o noi, am început să ne gândim ce putem să facem cu ea. Șase luni am așteptat să ne hotărâm în ce direcție ne îndreptăm și am zis că mergem pe zona sticlei. Am început demararea investiției prin achiziția de utilaje pentru îmbutelieri sticle, pentru spălare, pentru automatizare. Apoi am trimis apa la Institutul Internațional de Testare a Calității Gustului de la Bruxelles, în februarie 2016. Eu știam parametrii apei, dar voiam să văd unde se poziționează. Am fost anunțați că am primit cea mai înaltă distincție, de trei stele de aur, avem singura apă din România de trei stele”, a mai spus omul de afaceri timișorean.

Horația Rada spune că a primit distincția pentru Aur”a în 2 iunie 2016, iar după acest eveniment a început să primească mesaje din întreaga Europă de la potențiali cumpărători, motiv pentru care imediat a și fost lansat produsul pe piață.

„Am fost bombardați cu tot felul de mesaje de la potențiali cumpărători, de la distribuitori din toate colțurile lumii și au început vizite: din China, din țările arabe, din Turcia, din Germania, din Franța, de peste tot. Oamenii ne-au contactat, au venit, au văzut, s-au convins că există sursa, că nu se face nimic asupra ei. Este un proces foarte complex să poziționezi un asemenea produs într-o zonă de lux, de nișă”, a explicat Horațiu Rada.

„Apa noastră ajunge în țările arabe, dar și în China, Franța, Italia, Germania, Cehia, Slovacia. În România, Aur”a se găsește în zona magazinelor naturiste și în restaurante de lux, cluburi și totul este într-o continuă creștere. Cu SUA suntem pe punctul de a omologa biroul și partea de certificare alimentară pentru piața de acolo. Am avut și o întâlnire cu ambasadorul Rusiei în România, la Timișoara, și i-am prezentat produsul. La început a avut o reținere, apoi a spus wow, seamănă cu o votcă”.

Horațiu Rada a ales să pună apa cu aur și argint într-o sticlă transparentă cu scopul de a o scoate în valoare și spune că a avut curaj să facă acest lucru. „Trebuie să ai curaj să pui o apă într-o sticlă transparentă. O sticlă care este puțin colorată, verzuie, albăstruie, te duce spre zona de frumos, te inspiră, dar nu-ți conferă siguranță că în interior este chiar ceea ce se spune. O sticlă transparentă nu este protejată, este o sticlă care se lasă descoperită și spune ce are de spus”, a explicat întreprinzătorul.

Potrivit acestuia, într-o asemenea investiție nu se impune un număr foarte mare de personal. În jur de 15 persoane lucrează constant, la care se adaugă patru, cinci persoane, care reprezintă colaborări externe, pe partea de grafică, artistică, de promovare.

Datorită cererii, capacitatea de producție a fabricii de îmbuteliere a apei din județul Caraș-Severin s-a triplat. Astfel, în acest moment, pot fi îmbuteliate și 4.000 de sticle pe oră, iar pe lună aproape două milioane.

Timișoreanul a mai spus spune că apa pe care o vinde „se îmbuteliază la sursă, adică din locul de unde izvorăște până ajunge în sticlă sunt 47 de metri, nu se poate întâmpla absolut nimic asupra ei. Este o apă microbiologic pură și naturală. Această apă este alcalină, adică este o apă vie, prin menținerea pH-ului într-o plajă de peste opt”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este INTERZIS pentru proprietarii de apartamente. Anunț pentru cei care nu stau la adresa din...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 100 de prizonieri au evadat dintr-o închisoare afectată de inundații