Ce se întâmplă cu salariile „nesimțite” ale bugetarilor și cu pensiile speciale? Ministrul de Finanțe a făcut anunțul

Redactor:
Gândul
Ce se întâmplă cu salariile „nesimțite” ale bugetarilor și cu pensiile speciale? Ministrul de Finanțe a făcut anunțul
Ministrul de Finanțe vrea ca eliminarea pensiilor speciale să se realizeze printr-un proiect dezbătut și aprobat în Parlament. Florin Cîțu a declarat că trebuie să existe schimbări și în ceea ce privește salariile exagerate a unor bugetari. Ministrul susține că o ameliorare în acest caz va fi vizibilă după reducerea numărului de ministere de la 24 cât avea Dăncilă, la 16: „Am fost cei care am atacat salarii nesimțite, pensii nesimțite, pensii speciale", a declarat Cîțu.

„Eu am un proiect în Parlament de eliminare a pensiilor speciale în afara celor pentru militari. PSD a votat împotrivă. Sper ca acum la Camera Deputaților să găsesc mai multă susținere și să-l trecem și atunci am face o economie. E clar că noi vrem un sistem de pensii pe contributivitate pentru toată lumea. Este ceea ce ne dorim, nu vrem să avem două Românii. Nu e nimeni mai special în România. Toți plătim contributivități, să luăm aceeași pensie. Există mai multe soluții la care ne uităm. Eu aș prefera prin dezbatere în Parlament, să fie clar proiect de lege – poate al meu, dacă nu poate alt proiect de lege – dar aș vrea să găsim soluția în dezbatere în Parlament și este și soluția favorită a premierului”, a declarat joi seara Florin Cîțu, la Digi24.

Referitor la salariile „nesimțite” ale bugetarilor, Cîțu susține că problema se va reglementa odată cu reorganizarea ministerelor:

„Și la ANAF, și la Ministerul Finanțelor Publice vor dispărea multe dintre aceste probleme. Sper și sunt sigur că mulți dintre colegii mei vor face ceea ce fac și eu. Voi reorganiza și vor da curs, pentru că noi am fost cei care am spus asta, am fost cei care am atacat salarii nesimțite, pensii nesimțite, pensii speciale. Sunt sigur că mulți dintre colegii mei vor face la fel”, a mai spus Florin Cîțu.

 

Inchide