Dacia a numit noi directori pentru fabricile din Mioveni

Dacia a numit noi directori pentru fabricile din Mioveni
Publicat: 03/10/2013, 11:56
Actualizat: 03/10/2013, 11:56

Uzina Vehicule și Uzina Mecanica și Șasiuri, cele două mari unități de producție situate pe platforma industrială Dacia de la Mioveni, au noi directori, începând cu luna octombrie, a anunțat joi compania deținută de grupul francez Renault.

La Uzina Vehicule, Cornel Olendraru îl înlocuiește pe Charles Morillo, care ocupă această funcție din 2007 și va ieși la pensie. Olendraru, în vârstă de 43 de ani, s-a alăturat Dacia în anul 2010, în funcția de director fabricație Uzina Mecanica și Șasiuri, ulterior devenind directorul acesteia.

Conducerea Uzinei Mecanica și Șasiuri va fi asigurată de Philippe Nottez. Acesta, în vârstă de 54 de ani, lucrează la Renault din anul 1984 și are experiență în fabricație, în diverse uzine ale Grupului. Nottez îl înlocuiește în funcția de director al Uzinei Mecanica și Șasiuri pe Cornel Olendraru și va coordona activitatea celor 3.800 de salariați.

Uzina Vehicule asigură producția modelelor din gama Dacia: Logan, Logan MCV, Sandero, Sandero Stepway și Duster, având 8.400 de salariați. Cadența zilnică a uzinei este de 1.390 de vehicule. Industrializarea celor cinci modele se desfășoară în patru departamente – Presaj, Caroserie, Vopsitorie și Montaj.

Uzina Mecanica și Șasiuri este cea de-a doua uzină situată pe platforma industrială de la Mioveni și prima uzină din cadrul grupului Renault în lume din punct de vedere al diversității proceselor. Uzina are 3.800 de angajați și șapte departamente de fabricație, unde se produc piese brute din aluminiu, se uzinează și se asamblează motoare și cutii de viteze, se montează punți față și spate, se presează și se sudează osii și cadre GMP (grup moto propulsor) pentru vehiculele din gama Dacia, Renault și Nissan asamblate la Mioveni și în alte uzine din lume.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase