De ce are nevoie McDonald’s de un IT manager pentru a vinde mai mulți cartofi prăjiți

De ce are nevoie McDonald's de un IT manager pentru a vinde mai mulți cartofi prăjiți
Publicat: 30/08/2016, 10:19

În cadrul McDonald”s, departamentul IT (helpdesk și suport) este externalizat, astfel că scopul departamentului intern este axat pe dezvoltarea, eficientizarea întregului sistem informațional și integrarea tuturor departamentelor într-o politică IT unitară. Bugetul mediu anual alocat de companie anual proiectelor de IT a fost de peste 3 milioane de lei în ultimii trei ani, dar, potrivit lui Osman, acesta depinde foarte mult de tipul de proiect implementat și de modificările și îmbunătățirile pe care le aduce întregului sistem. Liviu Osman își descrie evoluția în carieră drept liniară, în baza unui grafic construit punct cu punct. Spune că dacă s-ar întoarce cu douăzeci de ani în urmă ar face exact același lucru: „Aș îmbrățișa aceeași carieră, dar m-aș dedica mai mult activităților de training și instruire a colegilor mei și, cu siguranță, aș scrie o carte care să cuprindă toată istoria IT din România”.

IT Managerul de la McDonald”s a fost atras de domeniu încă din copilărie: „Devoram cărțile care aveau ca personaje principale calculatoarele, roboții sau inteligența artificială. Firesc, am intrat la Facultatea de Automatică și Calculatoare, iar aici toate poveștile SF pe care le citeam au prins viață. Tehnologia a dus la transformarea viselor unui adolescent într-un mod de viață, într-o pasiune ce mă menține curios și acum. Informația a ajuns între timp la îndemâna tuturor, dar cred că în laboratoarele din cele mai avansate universități din lume se construiește încă viitorul”, povestește pasionat Osman despre atracția sa în ce privește domeniul. Primii cinci ani ai carierei sale s-au desfășurat ca angajat la stat, în perioada ce a urmat Revoluției. „Au apărut PC‑urile, țin minte că primul calculator pe care l-am folosit a fost marca Twinhead și avea un hard disk de doar 120 MB”, își amintește Osman, care spune că a învațat mult în acești ani, trecând prin experiențe multiple în care cunoștințele de programare din facultate i-au folosit cel mai mult.

În 1994 a început construcția fabricii Coca-Cola in Ploiești, „un adevărat eveniment pentru orașul în care m-am născut”, motiv pentru care a aplicat pentru poziția de IT specialist și a fost selectat în echipa ce a participat la deschiderea fabricii, în 1995. „Lucrurile erau diferite: salariile erau mult mai mari decât la stat (unde lucrasem înainte), dar și eforturile și munca depășeau ceea ce experimentasem până atunci.” A avut prilejul să fie conectat la cele mai avansate tehnologii aplicate atunci pe piața locală; a evoluat constant și a avansat până la conducerea echipei de business systems și de service desk în cadrul birourilor din București ale companiei.

În 2009, cariera sa a evoluat odată cu promovarea în funcția de IT manager pentru România si Moldova. În urmă cu doi ani a hotărât să facă „o schimbare de macaz, abordând o industrie nu foarte diferită, dar efervescentă și plină de provocări”, după cum descrie acceptarea funcției de IT manager pentru rețeaua de 67 de restaurante McDonald”s din România. Responsabilitățile sale actuale constau în dezvoltarea proiectelor de IT și inovație digitală din cadrul companiei, iar obiectivele sale converg către scopurile companiei pentru care lucrează. „Aceasta a fost întotdeauna un pionier al tehnologiei, inovației și aplicațiilor din sfera digitală. Vreau ca McDonald”s în România să fie recunoscut (…) și pentru tehnologia ce este încorporată în fiecare restaurant.”

Citește în continuare pe bm.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Motivul inedit pentru care Volkswagen modifică logo-ul bine-cunosut - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Supermarketuri ÎNCHISE în weekend. A venit anunţul fulger: A apărut o problemă
Grigore Caramalac, crima organizată, sportul şi propaganda rusească în Republica Moldova (II)
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Tatăl lui Mirel Dragomir, despre crima sângeroasă comisă de fiul său: "Nu pot să-l privesc...
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Test de cultură generală. Care a fost prima țară care a trecut la ora de...