Crăciun pe Zoom. Compania care a dezvoltat aplicația anunță că elimină limita de timp pentru întrunirile virtuale de sărbători

Crăciun pe Zoom. Compania care a dezvoltat aplicația anunță că elimină limita de timp pentru întrunirile virtuale de sărbători
Sursă Foto: Shutterstock
Publicat: 18/12/2020, 12:48

Prietenii și familiile ținute la distanță de COVID de sărbători vor avea acces nelimitat  pe Zoom pentru întrunirile virtuale, reduse la limita cunoscută de 40 de minute pentru abonații care preveră varianta gratuită.

În timp ce blocajul economic generat la nivel global de pandemia de COVID-19 a afectat mii de companii, care au pierdut sute de miliarde de dolari, modul în care  activitatea din companii a migrat online aduce profituri semnificative pentru unii jucători – cum ar fi compania Zoom Video Communication.

Zoom elimină limita de timp pentru conturile gratuite de sărbători

Zoom Video Communications Inc, companie a cărui tehnologie a devenit cunoscută de milioane de oameni pe durata pandemiei și folosită pentru sociializare online pe durata distanțării sociale impuse de pandemie, a anunțat  că elimină limita de timp pentru conturile sale gratuite la toate întâlnirile la nivel global pentru sezonul de sărbători, scrie The Guardian.

Aceasta ofertă acoperă sărbătorile creștine din Ajunul Crăciunului și ziua de Crăciun, sfârșitul lui Hanuka pentru evrei și Kwanzaa marcat de afro-americani, precum și Revelionul și ziua de Anul Nou. Toate acestea cad la sfârșitul lunii decembrie sau la începutul lunii ianuarie.

Pandemia de coronavirus a urcat la noi cifre maxime din întreaga lume în timpul unui al doilea val, forțând mulți oameni să rămână acasă și să planifice întâlniri cu prietenii și familia pe Internet.

„Indiferent dacă se reunesc în ultima zi de Hanuka, sărbătorim Crăciunul, sunăm în Anul Nou sau marcăm ultimele zile de Kwanzaa, cei care se conectează cu prietenii și familia nu vor fi întrerupți”, a spus un purtător de cuvânt al Zoom.

Google Meet, gratuit până la finalul iernii

Google Meet al Alphabet a spus deja că utilizatorii cu conturi gratuite nu vor trebui să limiteze conversațiile la 60 de minute până în martie.

Echipele Microsoft și Webex-ul Cisco, care au o creștere a utilizării în timpul pandemiei, nu au anunțat până acum nicio relaxare în limita lungimilor întâlnirilor.

Listată pe bursa americană, compania care operează platforma de comunicare video, compania Zoom, a crescut exponențial de la începutul anului.

Miliardarul care a creat platforma Zoom a fcut un pariu. Pe care l-a câștigat

Platforma este fondată de Eric Yuan, 50 ani, care a emigrat din China în Silicon Valley în 1997, când avea doar 27 de ani. Pariul pe care şi l-a asumat mai târziu cu platforma Zoom a fost unul în care nici cel mai bun prieten al lui nu credea în acel moment, potrivit CNBC.

În 2011, când a fost fondată platforma, piaţa videoconferinţelor era deja acaparată de jucători precum Google, Skype, Cisco şi GoToMeeting. La acel moment, Yuan era încă unul dintre inginerii-şefi ai gigantului Cisco.

„A intrat într-o piaţă despre care toată lumea credea că este saturată. Competiţia lui era formată din jucători mari care operau deja platforme oferite gratuit”, îşi aminteşte Dan Scheinman, fostul şef pe corporate development al Cisco, care acum este angel investor şi membru în board-ul Zoom.

Bazându-se pe ideea că platformele existente erau atunci învechite şi plictisitoare, Yuan şi-a asumat pariul care îl transformă astăzi într-unul dintre cei care se îmbogăţesc în criză.

Averea lui Eric Yuan se ridică astăzi la 7,8 miliarde dolari, conform Bloomberg Billionaires, după ce a înregistrat o creştere de circa 120% de la începutul anului, întrucât acesta deţine o participaţie de aproximativ 20% în Zoom.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
Urdăreanu, regele cavourilor de lux. Mormântul lui are patru etaje și cartel de acces
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Emisiile de la marile companii de petrol și gaze ar putea cauza milioane de decese...