Executor judecătoresc: În prezent nu există ofertant pentru bunurile Diviziei Petrochimice Bradu

Executor judecătoresc: În prezent nu există ofertant pentru bunurile Diviziei Petrochimice Bradu
Executorul judecătoresc care a mers, vineri, la Divizia Petrochimică Bradu pentru a scoate la licitație mai multe bunuri ale societății, în contul unei datorii, spune că în acest moment nu există un ofertant pentru bunurile imobile ale unității, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Publicat: 23/11/2012, 12:15
Actualizat: 29/03/2019, 18:26

Executorul judecătoresc care a mers, vineri, la Divizia Petrochimică Bradu pentru a scoate la licitație mai multe bunuri ale societății, în contul unei datorii, spune că în acest moment nu există un ofertant pentru bunurile imobile ale unității, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Executarea se realizează pentru recuperarea sumei de 7 milioane de euro. Eu trebuie să îndeplinesc procedura și să mă prezint la fața locului, unde se află bunurile. În acest moment nu există un ofertant la licitație”, a declarat executorul judecătoresc Emilia Mateescu, care a mers la Divizia Petrochimică Bradu.

Ea a precizat că va consemna în procesul-verbal lipsa unui cumpărător pentru bunurile imobile ale unității, astfel că va fi fixată o nouă dată a licitației.

În ceea ce privește incidentele de vineri dimineață, când a fost bruscată de angajați ai unității în momentul în care a ajuns pe platforma societății, executorul judecătoresc a spus că nu va depune plângere penală.

La ora transmiterii acestei știri, executorul judecătoresc Emilia Mateescu și doi reprezentanți ai firmei creditoare se află în sediul Diviziei Petrochimice Bradu de pe platforma petrochimică din Pitești, la discuții cu reprezentanții societății și cu liderii sindicali.

Executorul judecătoresc care a mers, vineri, la Divizia Petrochimică Bradu pentru a scoate la licitație mai multe bunuri ale societății, în contul unei datorii, a fost huiduit și bruscat de către angajați.

Vineri dimineață, aproximativ 300 de angajați de la Divizia Petrochimică Bradu s-au adunat în curtea unității, cerând anularea licitației la care ar urma să fie scoase la vânzare aproape o mie de bunuri imobile de pe platforma petrochimică piteșteană, în contul unei datorii de peste șapte milioane de euro.

Potrivit președintelui Sindicatului Unirea de la Divizia Petrochmică Bradu, Marian Dumitru, salariații consideră ilegală licitația și cer anularea acesteia.

„Oamenii sunt nemulțumiți de decizia aceasta, practic licitația dă frâu liber tăierii instalațiilor de pe platforma petrochmică. Nu putem fi de acord cu această acțiune, este nedreaptă și ilegală. Au fost negocieri la Râmnicu Vâlcea, între conducerea Oltchim cu firma respectivă, dar constat că licitația va avea loc astăzi. Dacă nu se găsește o soluție pentru a anula această licitație, astăzi vom asista la un măcel între lichidatori și salariați. Va fi vinerea cea neagră, cum nimeni nu și-a dorit-o, va fi într-adevăr vinerea neagră a vânzărilor”, a declarat președintele Sindicatului Unirea din cadrul Diviziei Petrochimice Bradu.

În jurul orei 10.00, la societate a ajuns executorul judecătoresc care urma să organizeze licitația, acesta fiind huiduit și bruscat de către o parte a salariaților și cerând intervenția Poliției. La fața locului au ajuns jandarmii, iar conflictul a fost aplanat, executorul judecătoresc și cele două persoane care îl însoțesc reușind astfel să intre pe platforma petrochimică.

Aproape o mie de bunuri mobile de la Divizia Petrochimică Bradu care aparține Oltchim vor fi scoase la licitație, în contul unei datorii de peste 7 milioane de euro pe care combinatul o are către o firmă înregistrată în Liechtenstein.

Potrivit publicației de vânzare mobiliară a biroului executorului judecătoresc Emilia Mateescu, sunt 984 de bunuri mobile de la Divizia Petrochimică Bradu-Pitești, printre acestea instalații, rezervoare, utilaje, dar și puncte de transformare.

Bunurile vor fi scoase la licitație în baza a două contracte de ipotecă încheiate în 21 iunie și 26 iulie între combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea și o societate din Liechtenstein, în temeiul acestora debitorul fiind obligat față de creditor la plata sumei de 7.046.420,44 de euro, reprezentând contravaloarea livrărilor de propilenă și ortoxilen.

Contractele pentru ipotecarea unor echipamente, instalații și alte bunuri mobile de pe platforma Diviziei Petrochimice Bradu au fost semnate de fostul director general al Oltchim Constantin Roibu, în contul unei datorii de 10 milioane de euro către Polchem Societe Anonyme din Liechtenstein, furnizor de materii prime. Aceasta, în condițiile în care o decizie a Consiliului de Administrație din 30 mai permitea ipotecarea unor echipamente în limita a 15 milioane de euro. Între timp, datoria a scăzut la 7 milioane de euro, fiind făcute plăți și compensări de trei milioane euro în perioada iunie-august, însă ipoteca a rămas aceeași, potrivit fostului director general al Oltchim Constantin Roibu.

Polchem livra materii prime către Oltchim în baza unui contract încheiat în luna februarie 2012.

Divizia Petrochimică Bradu aparține societății Oltchim de peste trei ani, fiind preluată de la OMV Petrom. OMV Petrom a renunțat în anul 2009 la activitatea de petrochimie de pe platforma de la Arpechim, al cărei unic beneficiar era combinatul Oltchim. Prin această tranzacție, OMV Petrom a transferat activele fixe aferente activității de petrochimie, care includ instalația de piroliză, extracția de aromatice, polietilenă de joasă densitate și polietilenă de înaltă densitate și o serie de rezervoare, precum și terenul aferent cu o suprafață de circa 150 de hectare.

Producția la combinatul Oltchim a fost reluată, la începutul lunii octombrie, la instalația de electroliză cu membrană, reprezentanții companiei spunând atunci că urmează să fie repusă în funcțiune și electroliza cu catoni de mercur.

În 15 noiembrie, ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, declara că Oltchim va lucra la o capacitate de 65 la sută la mijlocul lunii decembrie și că există resurse financiare pentru asigurarea salariilor în acest an.

Încercarea de privatizare a Oltchim a eșuat, întrucât Dan Diaconescu, care a câștigat licitația pentru pachetul de acțiuni deținut de stat, nu a plătit suma de 45 milioane euro pentru titluri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Momentul atacului din Crângași. O cameră de bord i-a înregistrat pe cei doi tineri...
Prințul Harry și Meghan Markle, probleme grave cu legea! Ducii de Sussex nu și-au plătit...
Fostul milionar din fotbalul românesc a ajuns sărac lipit pământului la 72 de ani! A...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
La 12 zile după nuntă, un tânăr din Indonezia a aflat că soția lui era...
Afacerea cu care s-au îmbogățit doi români întorși după 7 ani din Italia. Sebastian și...
Dieta CIUDATĂ a lui Michelle Obama, la 60 de ani! Alimentul la care a renunțat...
Crima din Crângaşi, produsă din cauza unui Like dat pe Facebook. Victima încercase să îşi...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Monica Pop, noi detalii despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Care sunt șansele...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Volkswagen dă startul precomenzilor lui Golf GTI. Cât costă acesta?
Iată cine este bărbatul ce l-a împuşcat pe premierul slovac. Este membru al Societăţii Scriitorilor...
Nouă ERUPȚIE COLOSALĂ pe Soare! S-a VĂZUT tocmai din...
BANII românilor sunt VERIFICAŢI. Guvernul a dat ordin. Au început confiscările
Cine s-a răzbunat pe Simona Halep. El este „iubitul” de 57 de ani
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun...
Lavinia Pîrva, despre momentele dificile din mariajul cu Ștefan Bănică Jr.: ”A fost o perioadă...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau...
(P) Iată ce monitor gaming se caută în 2024
×