DIGITALIZARE. CEC Bank lansează creditul de nevoi personale 100% online

DIGITALIZARE. CEC Bank lansează creditul de nevoi personale 100% online
Potrivit CEC Banck, creditul de nevoi personale online se acordă pe baza unui flux simplificat care durează doar câteva minute / Sursa foto: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 28/01/2021, 19:53

CEC Bank a anunțat lansarea unui credit ce poate fi accesat integral online, fără drumuri la bancă, de pe calculator sau telefon, prin utilizarea unor tehnologii inovative.

În continuarea procesului de digitalizare a instituției, CEC Bank lansează creditul de nevoi personale de până la 90.000 de lei, cu dobândă fixă, 100% online. Creditul este disponibil prin platforma CEC_IN – magazinul virtual al CEC Bank, și poate fi accesat în doar câteva minute, de pe calculator, telefon sau tabletă, fără drumuri la bancă, au transmis, joi, reprezentanții instituției.

CEC Bank oferă creditul de nevoi personale de până la 90.000 de lei 100% online pe o perioadă de maxim 5 ani, cu dobândă fixă de 10,40% pe an, fără condiții de încasarea venitului prin CEC Ban). În cazul unui credit de 45.000 de lei, pe 5 ani, rata lunară se ridică la 985 de lei, iar DAE este de 11,9%.

Serviciile bancare, adaptate noilor obiceiuri de consum

„În ziua de azi, ne uităm la filme online, ne facem cumpărăturile online, putem să comandăm un taxi sau să ne rezervăm vacanța online. Și în zona serviciilor bancare, trebuie să oferim clienților o experiență digitală la fel de bună. După lansarea conturilor online, CEC Bank continuă procesul de transformare și modernizare, cu lansarea creditului de consum online”, a declarat Bogdan Neacșu, director general al CEC Bank.

Bogdan Neacșu a dat asigurări că CEC Bank va continua eforturile de digitalizare și va aduce mai multe produse și servicii bancare în zona digitală, inclusiv pe segmentul IMM-urilor. „În același timp, credem în puterea unui model hibrid, în care canalul online vine în completarea rețelei de unități CEC Bank, cea mai mare din România”, a completat director general al CEC Bank.

Pentru lansarea creditului de nevoi personale online, CEC Bank a colaborat cu start-up-ul românesc FintechOS și cu compania de consultanță Deloitte. În cadrul platformei CEC_IN, sunt folosite o serie de tehnologii inovative cum ar fi recunoașterea automată a datelor (OCR), preluarea automată a acestora în sisteme și recunoaștere facială, precum și un modul automat de analiză și decizie, au transmis reprezentanții CEC Bank.

Pașii pentru accesarea creditului

Creditul de nevoi personale online se acordă pe baza unui flux simplificat care durează doar câteva minute: clientul selectează suma dorită, oferă informații despre situația financiară și statutul profesional și își introduce datele de identificare, verificarea și confirmarea informațiilor introduse realizându-se printr-un apel video.

Cei care aplică trebuie să aibă cetățenie română, un venit stabil de minimum 3 luni, un comportament bun de plată, iar la finalul perioadei de creditare să aibă maximum 70 de ani.

În ceea ce privește verificarea eligibilității, inclusiv interogarea veniturilor la ANAF și a istoricului de creditare, aceasta se realizează automat, iar acordurile din partea clientului sunt semnate electronic. În cazul unui răspuns pozitiv, contractul se generează pe loc și este semnat tot electronic.

După semnarea contractului, suma este virată în contul curent de la CEC Bank. Pentru clienții noi, banca oferă în mod gratuit, pe toată durata creditului, pachetul de cont curent „Bun venit” astfel încât creditul poate fi obținut printr-un parcurs 100% online. Pachetul „Bun Venit” include un cont curent în lei – în care se va vira contravaloarea creditului, un card de debit VISA în lei (transmis  la adresa de corespondenta indicata pe fluxul de aplicare) și acces la Mobile Banking.

Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă rețea națională, cu peste 1.000 de sucursale și unități teritoriale și active de peste 36 miliarde lei, la sfârșitul primului semestru din 2020. Statul român, prin Ministerul Finanțelor Publice, este unicul acționar al CEC Bank.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar...
Vești proaste de la Casa de Pensii. Peste 1,5 milioane pensionari nu vor mai primi...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația