GFR: Avem achitate la zi toate impozitele și taxele. Nu avem probleme de bonitate. Gruia Stoica nu face obiectul niciunui dosar penal în derulare

GFR: Avem achitate la zi toate impozitele și taxele. Nu avem probleme de bonitate. Gruia Stoica nu face obiectul niciunui dosar penal în derulare
Publicat: 05/08/2013, 16:37
Actualizat: 07/08/2013, 12:13

„Nu avem probleme de bonitate, ci, din contră, ne aflăm în discuții avansate cu instituții financiare internaționale care se află în top 5 mondial, în vederea finanțării pentru CFR Marfă”, se arată într-un comunicat remis gândul de Grampet Group, în care se adaugă faptul că Grupul de companii Grampet – GFR „salută abordarea constructivă pe care a avut‐o CSAT în legătură cu procesul de privatizare a CFR Marfă”.

Reacția vine după ce luni dimineața în presă au apărut informații – neconfirmate ulterior – potrivit cărora averea patronului GFR, firmă declarată câștigătoare a licitației pentru preluarea CFR Marfă, ar fi fost pusă sub sechestru.

„Avem achitate la zi toate impozitele și taxele datorate bugetului de stat, iar GFR‐Grampet nu are vreo restricție impusă asupra conturilor. Acționarul principal Gruia Stoica nu face obiectul niciunui dosar penal aflat în derulare”, se arată în comunicatul Grampet care își anunță intenția de a‐și apăra în instanță reputația comercială împotriva dezinformărilor mediatice.

Documentul mai adaugă că „toate afacerile dezvoltate de GFR‐Grampet de‐a lungul a 13 ani de creștere continuă și solidă au fost și sunt făcute în deplină transparență și conform legilor țării, iar peste 90% din contractele noastre se derulează cu operatori private și nu cu statul român”.

„Considerăm de asemenea că atât pe parcursul procesului de privatizare, cât și a discuțiilor ulterioare, inclusiv a celei recente, din CSAT, orice fel de probleme sau riscuri cu care compania noastră s‐ar fi confruntat în mod real ar fi fost aduse la cunoștința instituțiilor abilitate și nu ar fi permis să ajungem în acest stadiu avansat al procesului, cu atât mai mult având în vedere vâlva mediatică întreținută permanent împotriva noastră”, adaugă comunicatul.

Grampet Group spune că își rezervă dreptul ca, din acest moment, să își apere în justiție „reputația comercială și cea personală a acționariatului, împotriva oricăror declarații publice răuvoitoare și nesusținute cu probe și argumente irefutabile”.

Televiziunile de știri transmit au transmis luni dimineața că averea omului de afaceri Gruia Stoica, patronul GFR, care a fost declarat câștigător al licitației pentru privatizarea CFR Marfă, a fost pusă sub sechestru încă de la finele lunii iunie. Informația a fost publicată pe site-ul sursazilei.ro., care precizează că au fost puse sub poprire conturile omului de afaceri la scurt timp după anunțul prin care GFR a fost declarat drept câștigător al licitației.

ANAF precizat pentru gândulsocietatea Grup Feroviar Român SA nu figurează cu sechestre instituite, conturi blocate și nici pe lista datornicilor ANAF.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Cutremur în tenis. HALEP a făcut anunțul: Nu se poate așa ceva
Pasca din copilărie, gust de neuitat. Care e ingredientul secret
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice