FINANȚARE: Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre acordă un împrumut de 15 milioane euro pentru producția de gaze offshore. Prima instalație construită după 1989 în zona românească a Mării Negre

FINANȚARE: Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre acordă un împrumut de 15 milioane euro pentru producția de gaze offshore. Prima instalație construită după 1989 în zona românească a Mării Negre
Publicat: 06/05/2021, 13:39

Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) a acordat un împrumut de 15 milioane euro pentru a susține proiectul Midia Gas Development (MGD), fondurile fiind alocate către trei companii românești – Black Sea Oil & Gas, Petro Ventures Resources și Gas Plus Dacia. Creditul va fi folosit pentru dezvoltarea zăcămintelor de gaze Ana și Doina din largul Mării Negre.  

Fiind prima instalație de producție a gazului construită după 1989 în zona românească a Mării Negre, proiectul va diversifica sursele de aprovizionare cu gaze ale țării.

Ne bucurăm că suntem asociați cu acest proiect care ajută România să își exploateze rezervele offshore, pentru a promova soluții mai ecologice și a-și îmbunătăți competitivitatea infrastructurii. Sperăm că împrumutul nostru va crea oportunități de afaceri pentru antreprenorii locali și va oferi un flux de venituri pe termen lung pentru țară” – a declarat Dmitry Pankin, președintele Băncii pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB).

Finanțarea de către BSTDB a proiectului Midia Gas Development face parte dintr-un pachet financiar existent pus la punct de către bănci internaționale și naționale, inclusiv Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Credit Agricole, Societe Generale, Banca Comercială Română, Raiffeisen Bank International și BRD Group Societe Generale, se arată într-un comunicat al BSTDB.

Cine sunt cele trei companii românești

Black Sea Oil & Gas SA este o companie independentă de petrol și gaze din România, care vizează explorarea și dezvoltarea resurselor de gaze. Portofoliul actual este alcătuit din concesiunea privind perimetrul XV Midia din Marea Neagră, în care deţine o participaţie de 70% şi calitatea de operator.

Citește și https://www.gandul.ro/financiar/finante/banci-fintech/exclusiv-gandul-financiar-adrian-vasilescu-consilierul-guvernatorului-bnr-dimensiunea-deficitelor-arata-problemele-de-competitivitate-ale-romaniei-cele-cinci-efecte-pozitive-ale-19618147

Gas Plus este al patrulea cel mai mare producător de gaze naturale din Italia, activ în principalele sectoare ale industriei gazelor naturale (explorare, producție, cumpărare, distribuție, vânzare către clienți fizici) și deține o participație de 10% în concesiune.

Petro Ventures este un grup privat de investiții, care deține 20% din concesiune.

De unde vin banii

Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) este o instituție financiară internațională înființată de Albania, Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, România, Rusia, Turcia și Ucraina.

Sediul central este în Salonic, Grecia. Banca sprijină dezvoltarea economică și cooperarea regională prin acordarea de împrumuturi, linii de credit, capitaluri și garanții pentru proiecte și prin finanțări comerciale în sectoarele publice și private din țările membre.

Capitalul autorizat al Băncii este de 3,45 miliarde de euro. BSTDB beneficiază de un rating pe termen lung “A-” acordat de Standard and Poor’s (S&P) şi “A2” acordat de Moody’s. P

O tânără speranţă a ţării în sport întreţine relaţii intime pentru bani: "Când i-am spus...
Natalia Mateuț, poze cu liniuțe de praf alb pe masă! Avem imaginile interzise cu 'prafurile...
Reacție dură în familia lui Reghecampf, după ce antrenorul ar fi petrecut în Grecia cu...
Băuturile și alimentele care te fac să transpiri abundent. Evită-le
Sfâşietor. Ce a postat Irinuca, fiica lui Columbeanu, pe Instagram, după ce Monica şi Mr....
Simona Halep sare în apărarea lui Simone Biles, după valul de critici la adresa gimnastei:...
Un bărbat din Botoșani este campionul României la amenzi în 2021. De câte ori a...
Atleta din Belarus, ce a fost dusă cu forţa la aeroport de staff-ul său, este...
Avertizarea ISU: Dacă ai așa ceva în mașină, mergi ACUM și scoate-l! Este pericol mare
BANCUL ZILEI – Bătrânel răsfățat de nevasta de 19 ani
Raport al republicanilor americani: Virusul care a provocat pandemia s-a scurs de la un centru...
Natalia Mateuț, poze cu liniuțe de praf alb pe masă! Avem imaginile interzise cu 'prafurile...
Care este DURATA normală a unui contact sexual. Un expert dă un răspuns la care...
Chinezii au construit un câmp cu rachete nucleare! Cum arată, imaginile sunt ULUITOARE
ȘOC! Adevărul despre demisia lui Cătălin Botezatu de la Kanal D. Ce s-a întâmplat, de...
Și-a luat fetița în brațe și a simțit un miros familiar. A dus-o la spital,...
Horoscop august 2021. Schimbări majore în viața sentimentală pentru aceste zodii. Ce ne spun astrele?
ULTIMA ORĂ: Germania e în stare de ȘOC! Totul A SCAPĂT de sub control
Veste NĂUCITOARE despre Simona Halep. Anunțul a fost făcut
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Povestea unui brand legendar, pe care mulţi îl asociază cu pasta de dinţi. Ce produs...