• Publicat:
Financiar

Jucării contrafăcute în valoare de aproximativ 146.400 de euro, descoperite în Portul Constanța

Jucării contrafăcute în valoare de aproximativ 146.400 de euro, descoperite în Portul Constanța
Inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal de frontieră Constanța Sud au descoperit marți aproximativ 488 de mașinuțe electrice pentru copii susceptibile de a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 146.400 euro.

Containerul cu mașinuțe electrice pentru copii, susceptibile de a fi contrafăcute, a sosit din China pentru o firmă cu sediul în București.

Captura a fost făcută în analizei de risc realizate de un corp specializat de vameși din cadrul Biroului vamal de frontieră Constanța Sud.

„Urmare a controlului fizic de specialitate efectuat, inspectorii vamali au reținut 488 bucăți mașinuțe electrice pentru copii, susceptibile de a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală a mărcilor FERRARI, MASERATTI și PORSCHE. Valoarea acestora, dacă ar fi fost comercializate la valoarea bunului original este de aproximativ 146.400 euro. Conform prevederilor Regulamentului (UE) nr. 608/2013 și a Legii nr. 344/2005 privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operațiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reținut bunurile contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun”, se arată în comunicatul Direcției Generale a Vămilor. 

Despre activitatea vameșilor din Portul Constanța care capturează produse susceptibile de a fi contrafăcute gândul a relatat în reportajul publicat aici, în seria de articole din campania ROMÂNIA CLANDESTINĂ.

 

Inchide