Analiză: Românii care iau un credit imobiliar prin brokeri vor case mari. Pentru ce alte nevoi se împrumută de la bănci

Analiză: Românii care iau un credit imobiliar prin brokeri vor case mari. Pentru ce alte nevoi se împrumută de la bănci
Publicat: 15/06/2021, 13:04
Actualizat: 15/06/2021, 13:41

Peste 80% dintre românii care apelează la brokerii de credite pentru un credit bancar vor să-și cumpere imobile, de obicei foarte spaţioase, 10% să îşi renoveze locuinţa actuală, 7% pentru o maşină și 3% pentru alte proiecte, relevă datele AVBS Credit.

Creşterea creditelor imobiliare vine pe fondul unei preferinţe a românilor de a apela la brokerii bancari, iar în ultimii cinci ani, peste 50.000 de români au atras finanţări cu ajutorul intermediarilor de credite membri ai Asociației Române a Brokerilor de Credite (A.R.B.C.).

Aceleași date arată că vârsta medie a românilor care apelează la brokeri bancari este de 30 ani, iar aceștia provin din oraşele mari – București, Constanța, Iași, Cluj, Timișoara –  și medii din țară. Astfel, volumul creditelor intermediate de brokerii AVBS Credit în perioada ianuarie-aprilie 2021 s-a dublat față de aceeași perioadă a anului trecut, spun reprezentanții companiei.

Brokerului este expert în creditare, dar şi un partener pe termen lung, pentru că rămâne alături de client pe parcursul întregului proces de creditare, dar și după obținerea creditului –  Valentin Anghel, CEO & Founder, AVBS Credit.

Circa 80% din totalul creditelor intermediate în 2020 au fost credite ipotecare

Interesul românilor cu venituri medii și mari a crescut pentru achiziţia de locuințe care să le asigure un confort sporit și un spațiu generos pentru activitățile familiale, profesionale, școlare, în contextul pandemiei. Tendința pentru renunțarea la spațiile mici din oraș pentru spații mai generoase, chiar în afara orașului, a crescut, de asemenea, potrivit studiilor companiilor imobiliare.

Până la finalul anului 2021, compania AVBS Credit vizează dublarea reţelei de franciză, de la 50 în prezent la peste 100 de parteneri francizaţi, în cele mai importante oraşe din România, atrăgând în echipa sa cei mai buni specialişti din domeniul financiar-bancar. AVBS Credit lucrează cu peste 30 de bănci și IFN-uri din România, iar serviciile sunt gratuite pentru clienții care optează pentru un credit. AVBS Credit este membră A.R.B.C. (Asociația Română a Brokerilor de Credite).

De ce să apelezi la un broker de credite

Brokerul de credite  identifică cele mai potrivite oferte de creditare în funcție de profilul clientului și se ocupă integral de întocmirea dosarului de credit. Se adaugă și alte servicii esențiale în procesul de creditare: depunerea dosarului de credit la banca aleasă, negocierea dobânzii creditului (valabil doar pentru un anumit segment de clienţi), monitorizarea dosarului de credit şi comunicarea statusului, recomandarea de specialişti complementari pentru realizarea procesului de creditare (notari, evaluatori, asiguratori, dezvoltatori imobiliari, etc.) și planificarea etapelor preliminare de semnare a contractului de credit. De asemenea, verifică eligibilitatea clientului pentru produsul de creditare dorit fără a-i afecta în mod negativ scorul FICO al clientului.

Urmărește astăzi, 15.06.2021, emisiunea Gândul Financiar, de la 19.15, pe pagina Gândul și pe Gândul Financiar, să vezi de ce au crescut creditele imobiliare anul trecut și ce se va întâmpla în acest an, potrivit estimărilor brokerilor de credite și ale brokerilor imobiliari.

ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
Scandal la Antena 1. De ce au refuzat Petre și Buble să participe la ediția...
FOTO. Alexia Eram s-a pozat în lenjerie intimă! Fiica Andreei Esca, apariție controversată
Previne demența! Cele 10 porunci pentru un creier sănătos, potrivit unui neurochirurg
Poliția a dat verdictul în accidentul lui Gigi Becali! Lovitură grea pentru miliardar: Ionuț Luțu...
30 noiembrie şi 1 decembrie, zile libere legale. Ce compensaţii trebuie să primeşti de la...
Surpriza Dacia pentru toți ROMÂNII. Anunțul a fost făcut azi!
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Cum poate fi anihilat în doar două secunde virusul SARS-CoV-2. Descoperirea medicilor din Israel
Scandal la Antena 1. De ce au refuzat Petre și Buble să participe la ediția...
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Ziua Națională a României, MARCATĂ la Constanța
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Un bărbat a murit după ce a coborât din mașină să-și remedieze o avarie
Cea mai cumplită veste pentru România tocmai a venit: "Să sperăm că nu ajungem acolo"
Răsturnare de situație: Cine pleacă de la Antena Stars după bătaia de la toaletă? „Mi-au...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...