Colliers testează primul robot software pentru imobiliare, dezvoltat pe baza tehnologiei UiPath. Noul „angajat” va emite facturi pentru servicii și chirii

Colliers testează primul robot software pentru imobiliare, dezvoltat pe baza tehnologiei UiPath. Noul „angajat” va emite facturi pentru servicii și chirii
Soluția adoptată de Colliers este dezvoltată pe baza tehnologiei RPA / Sursa foto: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 14/05/2021, 14:05

Compania de consultanță imobiliară Colliers anunță că testează primul robot software inteligent dedicat industriei de profil din România, bazat pe inteligență artificială și tehnologii UiPath, pentru automatizarea serviciilor de administrare a proprietăților.

Soluția dezvoltată pe baza tehnologiei Robotic Process Automation (RPA) de la UiPath, unicornul românesc intrat în prima ligă a companiilor globale de software, va fi folosită de Colliers pentru eliminarea activităților repetitive din activitatea diviziei de Property Management, respectiv echipa care administrează un portofoliu de peste jumătate de milion de metri pătrați de spații de birouri și industriale, în Capitală și în țară.

Astfel, robotul software inteligent va digitaliza și eficientiza activitatea de emitere a facturilor pentru proprietățile administrate de Colliers, fiind o premieră în industrie, iar echipa, potrivit companiei, se va putea concentra pe activități mai relevante și să dezvolte noi abilități pentru servicii cu mai multă valoare pentru clienți.

Robotul software inteligent se alătură echipei de 23 de specialiști care administrează clădirile din punct de vedere tehnic și operațional, care se ocupă de nevoile și solicitările chiriașilor sau oferă servicii financiare – facturări, plăți, venituri și costuri, reconcilieri- sau raportarea către proprietar, asigurându-se că toți chiriașii respectă obligațiile contractuale pe care și le-au asumat.

Obiectiv: 70% dintre facturi emise în următoarea jumătate de an

Portofoliul administrat de divizia de Property Management a Colliers însumează 26 de proiecte deținute de 14 proprietari și care găzduiesc peste 350 de chiriași. Din totalul portofoliului actual, de 530.000 de metri pătrați, 345.000 de metri pătrați sunt în București și alți 187.000 de metri pătrați în țară, iar, în privința destinației, 390.000 de metri pătrați închiriabili sunt în proiecte de birouri, iar 140.000 de metri pătrați în proiecte industriale.

Obiectivul Colliers este ca prin noua soluție să să emită cel puțin 70% dintre facturile de servicii și chirii în următoarele șase luni. Astfel, cu ajutorul tehnologiei, Colliers se va asigura că facturile sunt corecte și trimise la timp, eliminând astfel o mare parte din activitățile repetitive și riscul de eroare.

Adoptarea noii soluții face parte din strategia Colliers de a avea cel mai eficient și inovator departament de Property Management din piața de consultanță imobiliară din România, a transmis compania. În cei 10 ani de la înființare, echipa a oferit servicii de consultanță pentru administrarea proprietății pentru încă 700.000 de metri pătrați. Departamentul generează în medie 15% – 20% din cifra de afaceri a companiei, arată datele transmise de companie.

„Activitatea noastră este o combinație unică de interacțiune umană în relațiile cu clienții pe de o parte și de operațiuni de rutină și optimizare pe cealaltă parte. Ne bucurăm că vom avea primul nostru „coleg” dotat cu inteligență artificială, care va elimina o mare parte din operațiunile de rutină și ne va permite să ne concentrăm mai bine pe interacțiunea cu clienții”, explică Ștefania Baldovinescu, Senior Partner și Head of Real Estate Management Services & Land Agency în cadrul Colliers.

Reprezentanții Colliers precizează că, începând cu un hackathon organizat în 2019, compania a inițiat și susținut soluții bazate pe inteligența artificială pentru a transforma consultanța imobiliară din România, și că va continua procesul de digitalizare și eficientizare a operațiunilor, bazat pe inteligență artificială.

„Inovația a fost mereu o prioritate pentru noi, iar în ultimii ani ecosistemul de tehnologie din România a cunoscut o dezvoltare spectaculoasă. Căutăm să dezvoltăm parteneriate cu aceste companii și urmărim în special soluții bazate pe inteligență artificială pe care să le integrăm în modul în care facem consultanță imobiliară în România”, a completat Gabriel Blăniță, Associate Director în cadrul Colliers Valuation and Advisory.

Colliers este unul dintre liderii globali în servicii de consultanță imobiliară și de management al investițiilor, cu operațiuni în 67 de țări, și o echipă de peste 15.000 de specialiști, venituri anuale de 3 miliarde de dolari (3,3 miliarde de dolari inclusiv afiliații) și active gestionate de 40 miliarde de dolari.

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
ULTIMĂ ORĂ! Oana Roman, în doliu: 'Sper că acolo unde este acum să fie lumină'
FOTO. Imagini incendiare cu fosta soție a lui Marian Drăgulescu! Larisa s-a dezbrăcat în lanul...
Ficat mărit și gras? EVITĂ 15 alimente care cresc riscul de ciroză
Răzvan Simion, ATAC la adresa Lidiei Buble?! Ce a putut spune în direct: „De un...
Își va continua cariera în Ceruri! Dănuț Radu, fotbalistul din cale afară de cuminte care...
Românii care se operează gratuit la privat. Schimbări importante în sistemul de sănătate
Israelul îşi ameninţă adversarii. Ce a transmis premierul Naftali Bennett inamicilor statului
BANCUL ZILEI – Pițipoanca pipăită în autobuz
Controversele pe tema educației sexuale în școli continuă în România. Țara din UE în care...
ULTIMĂ ORĂ! Oana Roman, în doliu: 'Sper că acolo unde este acum să fie lumină'
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Anunțul ÎNSPĂIMÂNTĂTOR pentru toți cei cu mașini pe benzină și motorină. Câți ani mai permite...
Vă amintiți de momentul „Basic Instinct”? S-a întâmplat din nou, în direct la TV, iar...
Se spală de Rusalii 2021? Ce spun preoții. Este sărbătoare mare în calendarul ortodox
Umilinţă totală pentru Măruţă! Alex Velea a răbufnit şi a spus totul. Scandalul este total
Doliu uriaș în România. A murit un cunoscut cântăreț. Boala l-a răpus la 49 de...
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Povestea tânărului din România care şi-a deschis prima afacere căutând-o pe Google. Acum face milioane...