EXCLUSIV / George Bădescu, Asociația Marilor Rețele Comerciale: Principalele priorități pe perioada stării de alertă au fost asigurarea produselor la raft și menținerea prețurilor

EXCLUSIV / George Bădescu, Asociația Marilor Rețele Comerciale: Principalele priorități pe perioada stării de alertă au fost asigurarea produselor la raft și menținerea prețurilor
Publicat: 17/05/2021, 12:06
Actualizat: 19/05/2021, 01:34

George Bădescu, director Executiv Asociația Marilor Rețele Comerciale din România  (AMRCR), a declarat la  Conferința digitală SMART RETAIL- NEW REVOLUTION” organizată de Gândul.ro că principalele priorități pe perioada stării de alertă în timpul pandemiei de COVID-19 au fost asigurarea produselor la raft și menținerea prețurilor în zona accesibilității.

După toată această experiență, este clar că nici consumatorul, dar nici comerțul nu vor mai fi la fel, iar tendințele de schimbare se manifestă deja în piață și chiar în multe privințe.

„Cel puțin pe perioada acestei crize generale, dar mai ales pe perioada de alertă, în zona de retail obiectivul principal a fost menținerea magazinelor, patformelor în stare de funcționare pentru a putea oferi consumatorilor mărfurile de care aceștia aveau nevoie. Au fost și produse nu neapărat alimentare, ci și altele de maximă necesitate cum erau cele din zona sanitară cu cerere foarte mare”, a precizat George Bădescu.

Un obiectiv desosebit de important a fost mentinerea prețurilor la un nivel accesibil, pentru ca mulți furnizori le reevaluau, confruntați fiind cu o cerere neașteptată. Din fericire, la noi nu au fost înregistrate situațiile din alte țări, unde a fost o criză majoră legat de aprovizionare pe anumite segmente de piață.

Bădescu a mai precizat că firmele locale si cele internaționale care activează în România au reușit să asigure în bune condiții aprovizionarea pieței și la un nivel ridicat de securitate alimentară.

„Credem că există sentimentul în rândul membrilor noștri că au reușit să facă față unei situații excepționale de criză perfectă, consider că totuși s-a putut demonstra că uneori acele distincții în ceea ce privește firmele locale si cele internaționale nu au existat, nu s-a simțit diferența în această perioadă, am putea spune că angajații acestor companii străine au făcut maximum pentru piața românească și au reușit să asigure, alături si de firmel naționale  un nivel ridicat de securitate alimentară”, a afirmat George Bădescu.

2020 a fost un an destul de greu, mai ales că situația a evoluat foarte repede, iar retailerii s-au trezit cu o cerere foarte mare de produse alimentare și sanitare, în condițiile în care populația făcea stocuri.

Nu știm  neapărat dacă s-a reașezat piața, în orice caz a fost influențată puternic de tot ceea ce s-a întâmplat  cu sfârșitul lui februarie 2020. Totul a evoluat foarte repede, nimeni nu știa exact cu ce se confruntă, a fost un moment de confuzie poate generalizat – George Bădescu, director Executiv Asociația Marilor Rețele Comerciale din România.

Din fericire, mai ales în zona aceasta de retail membrii asociației au reușit să se organizeze foarte repede și în scurt timp am realizat că avem de-a face cu o criză majoră care trebuie tratată ca atare, iar acele training-uri pe care uneori le găseam „puțin plictisitoare și nu foarte evident necesare si-au spus cuvântul”, a mai spus Bădescu.

În decursul câtorva zile aceste grupuri de criză au început să funcționeze foarte eficient și să  gasească imediat metode și mijloace prin care comerțul alimentar și nealimentar să se mențină în funcțiune. S-a lucrat bine și cu autoritățile care au sprijinit activitatea retailerilor, mai ales pe partea de logistică, iar lucrătorii din retail s-au dovedit adevărați „eroi”, a mai spus Bădescu.

Gândul.ro organizează Conferința digitală LIVE, SMART RETAIL.  New Revolution  pe data de 17 mai, la ora 10:30, în direct online din studioul Gandul LIVE. Invitații noștri speciali vor aborda temele propuse, din punctul de vedere al autorităților, al companiilor, dar și al consumatorilor finali în direct pe pagina de Facebook Gândul, canalul de Youtube Gândul și pe www.gandul.ro.

Marea gimnastă a ţării rupe tăcerea după Olimpiadă: "Am fost goală cu medicul peste mine....
'Şi corpul cedează'. Ce s-a întâmplat cu Loredana Groza, după ce a luat COVID: 'Dragii...
FOTO. Gimnasta Larisa Iordache, imagini senzuale! Cum își expune trupul celebra campioană
Bolile pe care le riști în funcție de grupa de sânge. Cine e predispus la...
A mințit sau nu Bianca Drăgușanu? De câte ori a bătut-o, de fapt, Alex Bodi...
Simona Halep și Toni Iuruc au plecat în luna de miere! Destinația exotică aleasă de...
Horoscop SPECIAL! Se anunţă câştiguri COLOSALE pentru aceşti nativi
România va începe adminstarea dozei trei de vaccin COVID-19. Ce grupe de persoane vor avea...
Cele mai bune anvelope de iarnă în 2021 după distanța de frânare pe zăpadă
BANCUL ZILEI – Femeile apetisante și admiratorii exigenți
Discriminare în era Covid. O femeie a fost refuzată la gogoșerie pe motiv că era...
'Şi corpul cedează'. Ce s-a întâmplat cu Loredana Groza, după ce a luat COVID: 'Dragii...
Virilitatea lui a INTRAT în istorie. Ce a făcut cu cele 70 de soţii a...
Horoscopul pe care e invidios și Voropchievici! Cine e cea mai norocoasă zodie a zilei
Schimbare majoră privind alocațiile de stat în 2022. Posibile vești bune pentru milioane de copii
CINCI JUDECĂTORI de la CURTEA de APEL Constanța CERCETAȚI DISCIPLINAR de CSM
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Vestea ȘOC a momentului: A fost găsită moartă
MIHAI GÂDEA a rămas fără cuvinte! Ce i-a spus Loredana Groza în direct la Antena...
Poza care îl DĂRÂMĂ pe Dragnea. Întâlnirea secretă despre care nu scoate un cuvânt. Ponta...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Are doar 27 de ani şi o companie de 5 miliarde de dolari pe care...