Merkel caută investitori în China

Merkel caută investitori în China
Publicat: 06/07/2014, 17:27
Actualizat: 07/02/2016, 10:10

Cancelarul german Angela Merkel este însoțită de o delegație de antreprenori germani.

Cancelarul a aterizat la Chengdu, în sud-vestul Chinei, unde s-a întâlnit cu oficiali locali, după care s-a deplasat la Beijing, pentru o întrevedere cu premierul chinez Li Keqiang.
Pentru Germania, cea mai mare economie europeană, China este o piață esențială, de dezvoltarea căreia au beneficiat în special producătorii germani de autoturisme și utilaje.

Pe de altă parte, Germania reprezintă un partener important pentru China din perspectiva tehnologiilor avansate ale companiilor germane, scrie AFP.
China este cea mai mare piață de export din Asia pentru companiile germane, cu vânzări de 67 de miliarde de euro anul trecut. Totodată, Germania este cea mai mare piață europeană pentru China, cu exporturi de 73 de miliarde de euro în aceeași perioadă.

Cancelarul are programată și o întâlnire cu președintele chinez Xi Jinping.
Chestiunea complicată a respectării drepturilor omului în China ar putea fi abordată în discuțiile private, o abordare considerată de germani mai eficientă decât criticarea publică a Beijingului, potrivit AFP.
Divergențele în această privință abundă, începând cu o expoziție de amploare la Beijing dedicată artistului disident Ai Weiwei, cea mai mare organizată până în prezent, la care acesta nu a putut participa, însă, din cauza unei interdicții impuse de Beijing.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase