OFERTE REVELION 2015. Cât plătești de Anul Nou în Bulgaria, Croația sau Austria. PLUS: Destinațiile luxului exotic

Publicat: 03/12/2014, 18:04

OFERTE REVELION 2015. Petrecerea Sărbătorilor în străinătate a devenit o tradiție pentru mulți dintre români, după cum o arată statisticile referitoare la ultimii ani. Pasionații sporturilor de iarnă nu scapă nicio ocazie să schieze sau să se dea cu snowboardul pe una dintre pârtiile din Bulgaria sau din Austria, în funcție de cât de adânc vor să bage mâna în buzunar de Revelion. Sunt însă și români care vor să scape de frig de Anul Nou și să ciocească o cupă de șampanie pe o plajă. Tarifele pentru astfel de experiențe sunt însă unele pe măsură.

Gândul vă prezintă câteva dintre ofertele agențiilor de turism pentru Revelion 2014-2015.

OFERTE REVELION 2015.Cât costă un Revelion în Bulgaria sau în Croația

Bulgaria este o destinație care atrage un număr considerabil de turiști români, fie vară, fie iarnă. Motivul este unul simplu-distanța nu este mare, iar tarifele sunt uneori chiar mai bune decât în țară.

Printre cele mai vizitate stațiuni montane bulgărești în sezonul de iarnă se numără Bansko, Boroveț (Borovets) și Pamporovo.

Bansko, cea mai modernă stațiune din Bulgaria, aflată la poalele munților Pirin, este o destinație de iarnă foarte populară atât în rândul bulgarilor, cât și în rândul turiștilor europeni, iar Borovets este cea mai veche stațiune montană din acest stat, aceasta fiind inaugurată în urmă cu 116 ani. În prezent, aceasta din urmă este cea mai mare stațiune montană din Bulgaria, iar aici turiștii pot schia pe pârtii aflate la altitudini de până la 2.600 de metri.

FOTO: Wikipedia

Cu 48,5 euro de persoană pe noapte te poți caza în regim de demipensiune, cel puțin trei nopți, într-o cameră dublă la un hotel de 4 stele din Bansko. Ai acces gratuit la piscina interioară a unității de cazare, dar și la jacuzzi și la o baie cu aburi. În pachet este inclus, totodată, transporturul până la stația de schi lift, pentru pasionații sporturilor de iarnă.

Suplimentul pentru cina de Revelion este obligatoriu și costă 68 de euro pentru adulți și 34 de euro pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 13 ani.

Dacă nu ești interesat de sporturile de iarnă și vrei doar să petreci Anul Nou la un hotel de lux, poți opta pentru un pachet turistic cu ședere în Varna, la 5 stele. Cazarea pentru 3 nopți, în perioada 30 decembrie-2 ianuarie, costă 260 de ero de persoană. Camerele sunt dotate cu televizor, minibar și telefon, iar oaspeții au acces la piscină, tenis de masă și aerobic. În preț este inclusă și masa festivă de Revelion.

Cei care vor să viziteze Croația la finalul anului pot alege un sejur de 6 nopți la un tarif de 399 de ero de persoană. Transportul se face cu autocarul, iar plecare se face din București.

Pachetul turistic include un tur al orașului Belgrad, opriri la Catedrala Sf Sava și pe artera pietonală Kneza Mihaila, o vizită la Parcul Național Plitvice, rezervație naturală aflată sub protecția UNESCO, și o cină de Revelion cu prgram live de muzică și dans. Anul Nou va fi sărbătorit în Opatija.

OFERTE REVELION 2015.Revelion pentru pasionații sporturilor de iarnă

Austria este destinația preferată a românilor care pleacă la schi în străinătate, având în vedere că circa 70% dintre ei o aleg în fiecare an. Doar în 2013, 139.000 de turiști din țara noastră au vizitat stațiunile austriece.

Turiștii români care pleacă la schi în Austria sunt de cele mai multe ori tineri, având în medie vârsta de 35 de ani, și sunt cei mai cheltuitori străini pe care îi găzduiesc austriecii în sezonul rece. Ei scot din buzunare circa 125 de euro pe zi de persoană, în condițiile în care un austriac nu cheltuiește mai mult de 95 de euro pe zi, potrivit datelor Oficiului de Turism al Austriei.

De asemenea, 22% dintre români aleg să se cazeze în hotelurile de 4-5 stele din stațiunile austriace, optând astfel pentru pachete care costă circa 620 de euro de persoană și includ cazarea pentru șapte nopți în regim de demipensiune și un sky pass.

FOTO: Mediafax Foto/AFP/Wildbild

Cele mai îndrăgite stațiuni sunt cele din regiunea Tirol. Șapte nopți de cazare într-un apartament de acolo costă, în perioada 27 decembrie-2 ianuarie, între 1.020 euro și 2.388 de euro de persoană, în funcție de facilitățile de care poți dispune în timpul șederii.

În schimb, dacă vrei să petreci Anul Nou la Viena, e de ajuns să scoți din buzunar 165 de euro de persoană. Poți achiziționa astfel un pachet turistic cu transport cu autocarul și trei nopți de cazare la un hotel de 3 stele. Micul dejun inclus.

FOTO: Alexander Klein/Mediafax Foto/AFP

Odată ajunși la Viena, turiștii pot face un tur panoramic al orașului sau pot merge într-un tur pietonal al centrului istoric. Cina festivă de Revelion este opțională și costă 105 euro de persoană. Cei care nu vor să ia parte la masa de Anul Nou pot ciocni o cupă de șampanie la petrecerea organizată în aer liber chiar în centrul orașului.

OFERTE REVELION 2015.Lux exotic de Revelion în Thailanda, Sri Lanka și Maldive

Românii cu bani, care vor să scape de frigul din țară și să își petreacă Revelionul înconjurați de lux, într-o atmosferă exotică de primă clasă pot opta pentru ofertele speciale ale agențiilor de turism în destinații precum Thailanda, Sri Lanka sau Maldive. Prețurile sunt însă destul de piperate.

Cu 1.850 de euro de persoană, poți cumpăra un sejur de 8 nopți în Thailanda, în perioada 29 decembrie-6 ianuarie, și poți petrece la cumpăna dintre ani într-unul dintre cele mai impunătoare orașe asiatice – Bangkok.

FOTO: Wikipedia

Pachetul turistic cuprinde un bilet de avion pe ruta București-Bangkok-București, via Istanbul, 7 nopți de cazare cu mic dejun într-un hotel de 5 stele, o cină de Revelion la restaurantul unității de cazare, un tur cu ghid local al orașului Bangkok și o serie de taxe.

Turiștii care aleg o astfel de vacanță au posibilizatea de a vizita una dintre cele mai mari ferme de crocodili, dar și templul Wat Trimit, unde există o statuie a lui Buddha înaltă de 3 metri, realizată din aur masiv, și Templul lui Buddha de Smarald, considerat cel mai vechi și cel mai frumos templu închinat acestuia.

Dacă ești dispus să scoți din buzunar între 1.894 de euro și 2.092 de euro, poți petrece Anul Nou în Sri Lanka. Pachetul include 8 nopți de cazare la un hotel de lux. Pentru 3.370-4.600 de euro, poți ciocni o cupă de șampanie de Revelion în Maldive. Cazarea se face la un hotel aflat pe o insulă, la câțiva metri de plajă, iar tariful include 6 nopți de cazare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Accidentul de la Suceava ar fi fost produs în mod intenționat. Victima și șoferul în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
A murit zeul rock and roll. Lumea e în lacrimi: A fost un pionier
Putin vrea să distrugă NATO. N-are curaj să atace, dar aplică o strategie perversă
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern