Șefii IBM renunță la bonusuri, după scăderea veniturilor companiei în 2013

Șefii IBM renunță la bonusuri, după scăderea veniturilor companiei în 2013
Publicat: 22/01/2014, 11:13
Actualizat: 30/07/2014, 11:30

Directorii executivi ai IBM au renunțat la bonusurile aferente anului 2013, după ce compania a raportat venituri în scădere cu 5,5% pentru ultimele trei luni ale anului trecut, la 27,7 miliarde de dolari, al șaptelea trimestru consecutiv de declin, scrie Mediafax, citând Bloomberg.

Piața aștepta venituri de 28,3 miliarde de dolari, potrivit unui sondaj Bloomberg în rândul analiștilor de pe Wall Street.

IBM este cel mai mare furnizor de servicii IT din lume. Operațiunile hardware ale companiei – servere și echipamente pentru stocarea de date – se confruntă cu scăderea cererii, pe măsură ce companiile renunță la investițiile în infrastructură proprie, preferând să utilizeze servicii de tip cloud.

Grupul american și-a consolidat oferta în zona serviciilor de cloud, restructurând totodată diviziile cu probleme. Aceste măsuri au început să dea rezultate, însă rezultatele de anul trecut au determinat conducerea companiei să renunțe la bonusuri, potrivit directorului general al IBM, Ginni Rometty.

Compania chineză Lenovo, cel mai mare producător de PC-uri la nivel mondial, discută preluarea diviziei de servere low-end a IBM, potrivit informațiilor publicate în presa internațională la începutul acestei săptămâni.

În pofida scăderii vânzărilor, profitul IBM a depășit estimările pieței în trimestrul al patrulea al anului trecut, urcând cu 6%, la 6,2 miliarde de dolari.

Pe ansamblul anului 2013, veniturile IBM au scăzut cu 4,6%, la 99,7 miliarde de dolari, iar profitul net a stagnat la circa 16 miliarde de dolari.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase