Șeful Air France-KLM: Turismul ar putea susține o creștere economică anuală de 5% pentru România

Șeful Air France-KLM: Turismul ar putea susține o creștere economică anuală de 5% pentru România
Publicat: 29/11/2014, 14:20

Alexandru Dobrescu, directorul general al companiei aeriene Air France – KLM pe România, care are curse directe pe rutele București – Paris și București – Amsterdam, spune că turismul poate să fie principalul motor al unei creșteri economice anuale de 5% în următorii ani, țintă stabilită prin campania Ziarul Financiar „România 5%”.

„Primul lucru ca o țintă să fie fezabilă este să o propui și apoi să ai determinarea să ajungi acolo. România are un potențial fan­tastic în turism, care nu a fost exploatat suficient. Turismul este singura industrie în care nu trebuie să sapi, să tai copaci, să topești metale, ci trebuie doar să ai o strategie națională și o infrastructură bună de drumuri”, a declarat Alexandru Dobrescu.

Deși toți miniștrii de profil care s-au perindat pe la conducerea turis­mului au vorbit de frumusețea și potențialul turistic ale unor zone din România, niciunul nu a reușit să vină cu o strategie eficientă pentru a scoate balanța din turism de pe deficit și pentru a atrage mai mulți străini.

Citește articolul integral în Ziarul Financiar

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase