Șeful CA Immo, grupul care a vândut proprietăți din România de 140 de milioane de euro anul acesta: Mă înspăimântă dinamica zonei Barbu Văcărescu – Floreasca

Șeful CA Immo, grupul care a vândut proprietăți din România de 140 de milioane de euro anul acesta: Mă înspăimântă dinamica zonei Barbu Văcărescu - Floreasca
Publicat: 29/11/2014, 12:52

Marian Roman, managing director al CA Immo România, afirmă într-un interviu pentru Ziarul Financiar că observă o polarizare tot mai accentuată a cererii de birouri asupra a două zone din București: Barbu Văcărescu – Floreasca și Orhideea – Politehnică.

„Sunt chiriași care vor birouri în zona Barbu Văcărescu – Floreasca și nu poți să îi aduci niciodată în vest, dar acest lucru este valabil și în direcția opusă. Companiile care caută birouri în vest sunt interesate de forța de muncă și proximitatea zonei rezidențiale, în timp ce chiriașii din Barbu Văcărescu nu vor să plece din nordul orașului deoarece caută mai multă vizibilitate. Mă înspăimântă dinamica acestei zone care cred că va ajunge la refuz. După finalizarea și închirierea proiectelor anunțate va fi ca audiența unui stadion de fotbal care va trebui să plece seara acasă”, apreciază Marian Roman.

Datele sud-africanilor de la NEPI, unul dintre cei mai importanți pro­prietari din perimetrul Barbu Văcărescu – Floreasca, arată că în zonă lucrează în prezent circa 24.000 de oameni, iar numărul acestora va crește spre 50.000 în următorii ani. Spre comparație, stadionul Arena Națională din Bu­curești are o capacitate de 55.000 de locuri, dar doar la cele mai importante meciuri se strâng în jur de 50.000 de spectatori.

Citește mai multe în Ziarul Financiar