SPRIJIN. Gigant bancar se alătură românilor în lupta împotriva coronavirusului

SPRIJIN. Gigant bancar se alătură românilor în lupta împotriva coronavirusului
Publicat: 16/03/2020, 15:10

În contextul luptei împotriva COVID-19, Asociația „Dăruiește Viață” primește 100.000 de euro de la Mastercard pentru achiziţionarea de echipamente speciale, cu importanţă crucială în asigurarea îngrijirii adecvate pentru persoanele infectate, cum sunt aparatele de ventilat, paturile de terapie intensivă, cât şi alte echipamente necesare care vor fi donate ulterior centrelor de carantină şi izolare, deschise în diferite puncte ale ţării.

„Odată cu sprijinirea misiunii globale de activare a «COVID-19 Therapeutics Accelerator» pentru facilitarea procesului de dezvoltare a unor vaccinuri şi tratamente accesibile şi eficiente la scară largă, am ştiut că este de datoria noastră să ne alăturăm efortului local de gestionare a situaţiei în care ne aflăm”, a spus Cosmin Vladimirescu, Country Manager pe România şi Croaţia al gigantului de tehnologie în industria globală de plăţi. ”În astfel de momente, doar solidaritatea, responsabilitatea şi parteneriatele de tip public-privat pot transforma imposibilul în posibil. Ne alăturăm eforturilor partenerului nostru «Dăruieşte Viaţă» în a ajuta local lupta cu aceasta pandemie, pentru că doar împreună putem construi un viitor mai bun”.

Printr-un comunicat de presă de vineri, 13 martie 2020, Mastercard a anunțat că se alătură iniţiativei Asociaţiei „Dăruieşte Viaţă” în efortul de combatere a coronavirusului COVID-19 în România.

La rândul său, Oana Gheorghiu, co-fondator „Dăruieşte Viaţă”, a precizat că, în această perioadă, este nevoie de solidaritate şi de responsabilitate.

„Responsabilitate la nivel individual, prin respectarea indicaţiilor oferite de autorităţi, şi solidaritate pentru a proteja viaţa celor mai vulnerabili dintre noi. Sistemul medical românesc, cu limitările pe care deja le cunoaştem, va fi pus la grea încercare în perioada următoare, în lupta cu COVID-19. Este nevoie de toată susţinerea posibilă pentru spitalele din România din prima linie şi pentru cadrele medicale care vor îngriji persoanele dragi nouă”, a afirmat oficialul asociației.

În plus, Carmen Uscatu, co-fondator Dăruieşte Viaţă, a menționat că îşi doreşte ca demersul Mastercard să fie un exemplu.

„Dăruieşte Viaţă face şi acum ceea ce a făcut dintotdeauna, alături de donatorii săi – îmbunătăţeşte capacitatea spitalelor de a oferi îngrijire pacienţilor români. Ne bucurăm de iniţiativa Mastercard de a se alătura în acest moment de criză pentru a susţine lupta cu COVID-19 prin achiziţia de echipamente şi aparatură necesară. Îmi doresc să fie un exemplu de urmat pentru toţi cei care pot face ceva – fie să respecte indicaţiile şi să rămână în casă, fie să ajute. Doar fiind solidari putem proteja viaţa semenilor noştri”, a adăugat Uscatu.

Anunțul privind donația apare la doar câteva zile după ce gigantul bancar a anunţat la nivel global parteneriatul cu Fundaţia „Bill & Melinda Gates” şi „Wellcome”, prin care 125 de milioane de dolari vor fi investiţi în programul „COVID-19 Therapeutics Accelerator” pentru identificarea, evaluarea, dezvoltarea şi scalarea posibilelor tratamente.

Încă de anul trecut, Mastercard colaborează îndeaproape cu Asociaţia „Dăruieşte Viaţă”, în calitate de partener de inovaţie pe termen lung al iniţiativei #NoiFacemUnSpital, în vederea asigurării infrastructurii şi echipamentului tehnologic necesare finalizării Primului Spital de Oncologie şi Radioterapie Pediatrică din România.

Asociaţia Dăruieşte Viaţă a fost fondată în 2012 de Carmen Uscatu şi Oana Gheorghiu, continuând astfel munca începută în regim de voluntariat de sprijinire a bolnavilor de cancer şi dotare a unităţilor medicale din România.

De la înfiinţare, „Dăruieşte Viaţă” a schimbat un Ordin de ministru, a oferit sprijin bolnavilor de cancer în relaţia cu autorităţile, a modernizat mai multe secţii de oncologie din ţară (Braşov, Timişoara, Cluj, Bucureşti), a triplat capacitatea de transplant a României, construind 20 de camere sterile şi a demarat cel mai mai proiect de implicare socială din ultimii ani: construcţia Primului Spital Naţional de Copii pentru Cancer, Boli Grave şi Traumă.

În prezent, peste 300.000 de persoane fizice şi peste 4.000 de companii fac parte din comunitatea #NoiFacemUnSpital.

Mastercard este o companie de tehnologie în industria globală de plăţi.

Sursă foto: Mastercard/Daruiește Viață/colaj/caracter ilustrativ

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului