Volvo Cars și Uber a prezentat prima mașină pregătită pentru deplasare autonomă. Cum arată – VIDEO

Redactor:
Laura Albu
Volvo Cars și Uber a prezentat prima mașină pregătită pentru deplasare autonomă. Cum arată – VIDEO
Volvo Cars și Uber au prezentat, miercuri, un model de automobil dezvoltat împreună, capabil de deplasare autonomă, informează un comunicat remis Mediafax.

Uber și Volvo Cars au semnat în 2016 un acord în urma căruia au dezvoltat mai multe prototipuri menite să accelereze dezvoltarea deplasării autonome. SUV-ul Volvo XC90 prezentat miercuri, este prima mașină de producție care, dotată cu sistemul de deplasare autonomă al Uber, este capabil să circule fără intervenția șoferului.

Modelul XC90 este echipat cu caracteristici importante de siguranță, care permit Uber să-și instaleze cu ușurință propriul sistem de rulare autonomă, creând posibilitatea viitoarei integrări a mașinilor autonome în rețeaua Uber ca serviciu de ridesharing autonom.

Cele mai importante caracteristici ale autovehiculului autonom al Volvo Cars includ mai multe sisteme de back-up pentru funcțiile de frânare și direcție, precum și de back-up al bateriei. În eventualitatea în care oricare dintre sistemele primare s-ar defecta, sistemele de back-up sunt proiectate să oprească imediat mașina. Pe lângă aceste sisteme de back-up, o serie de senzori sunt proiectați pentru sistemul de conducere autonomă pentru a manevra vehicului în siguranță în mediu urban.

Atunci când va fi conectat la platforma Volvo, sistemul de conducere autonomă al Uber ar putea permite în viitor efectuarea de ridesharing autonom fără a mai fi nevoie de un Mission Specialist, un angajat Uber special instruit să opereze și să supravegheze vehiculul în anumite zone adecvate deplasării autonome.

Autovehiculul face parte din acordul comercial dintre Volvo Cars si Uber încheiat în 2016 pentru livrarea a zeci de mii de mașini pregătite de rulare autonomă în viitorii ani.

Foto: Distribuidora Imagina/ Facebook

 

×
Inchide