EXCLUSIV GÂNDUL LIVE | Maria Iagar, româncă infectată cu noul coronavirus, aflată în izolare la domiciliu în Spania: Doctorii îți spun să stai în casă, să nu te duci la spital pentru că sunt foarte multe cazuri și până îți răspund ei la telefon e posibil să mori în casă – VIDEO

Publicat: 18/03/2020, 13:33
Actualizat: 18/03/2020, 16:38

Maria Iagar, româncă stabilită în Spania, se află în izolare la domiciliu după ce a fost depistată pozitiv cu noul coronavirus COVID-19.  Aceasta a vorbit în EXCLUSIVITATE la GÂNDUL LIVE despre ce simptome are și cum s-a schimbat viața ei după ce a aflat că are virusul. 

„Eu lucrez la un coafor. Lucrez cu foarte multă lume. O colegă a fost diagnosticată pozitiv. Și noi nu știam… Asta e problema, nu știm cine îl are. (n. r. Simptomele) apar după 10 zile.  Vineri (n. r. 13 martie 2020) am început să am simptome: frisoane, tuse, amețeli. Nu aveam febră mare”, a explicat Maria la GÂNDUL LIVE.

De asemenea, aceatsa discutat și despre odul în care s-a infetat și cum autoritățile spaniole sunt atât de solicitate, încât, potrivit relatărilor ei, s-ar părea că nu au făcut anchetă epidemiologică în cazul colegei sale depistate pozitiv.

„Încă nu aflasem că a mea colegă fusese depistată pozitiv. Am aflat la două zile după ce am început să mă simt rău. Am aflat că mama ei fusese depistată pozitiv”, a povestit aceasta.

Maria Iagar nu s-a arătat a fi extrem îngrijorată de întreaga situație, chiar dacă locuiește cu cei doi copiii ai ei întrucât se pare că micuții nu au simptome grave, însă îi este cu adevărat frică pentru mama ei care încă trebuie să meargă la serviciu, deci se supune unui risc ridicat de a contracta virusul: „Nu e panică, dar mi-e frică, mi-e frică mai mult pentru mama, nu pentru mine. Ea încă trebuie să meargă la serviciu”.

„Am doi copii. În Spania nu se mai fac teste. Dacă ai simptome, ai virusul. Copiii (n. r. mei) s-ar putea să îl aibe. Ei fac forme ușoare. E posibil ca ei să îl aibe și să mi-l fi transmis și mie. Ei nu se simt rău, doar tușesc. Dar problema este că mama mea mă ajută să am grijă de copii și nu a mai venit de când am fost depistată pozitiv. Dar problema e că e posibil îi fi dat înainte”, a mai povestit Maria Iagar la GÂNDUL LIVE.

Se pare că și sistemul medical din Spania începe treptat să nu mai facă față solicitărilor venite din parte pacienților și le reocomandă celor care au simptome ușoare să stea în izolare la domiciliu și să se prezinte la spital sau să contacteze numărul național de urgențe doar în cazul în care starea de sănătate li se agravează.

„Doctorii îți spun să stai în casă, să nu te duci la spital pentru că sunt foarte multe cazuri și până îți răspund ei la telefon e posibil să mori în casă”, a declarat aceasta.

De asemenea, acesta a specificat că în cazul în care ți se agravează simptomele poți merge la spital, dar cu mijloacele de protecție aferente: mască și măuși, pentru a nu transmite virusul altor persoane.

Mulțumiri pentru cadrele medicale spaniole

Tânăra mămică a povestit și despre atmosfera care vine odată cu lăsarea serii, atunci când oamenii ies la balcoane și aplaudă, așa cum am văzut în filmulețe postate pe rețelele de socializare.

„Totuși, atmosfera e foarte frumoasă seara. Oamenii pun muzică și îi aplaudă pe medici de pe balcon. Nimeni nu e afară”, a povestit Maria la GÂNDUL LIVE.

Cum arată societatea spaniolă în plină criză a coronavirusului

„Serviciul de transport în comun e minim. Circulă doar oamenii care sunt nevoiți să meargă la serviciu. Ar trebui să se închidă totul. Să rămână doar magazinele și farmaciile. Dacă nu se închide totul, virusul se va exinde foarte mult. Nu suntem conștienți cât de rău este virusul ăsta”, a relatat Maria despre modul în care face față societate spaniolă în timpul crizei provocate de coronavirus.

De asemenea, aceasta a oferit și câteva sfaturi românilor aflați în țară.

„Nu intrați în panică. Chiar dacă se va ajunge să se închidă totul, stați liniștiți că magazinele vor rămâne deschise. Nu vă bateți pentru mâncare. Și în Spania la fel, ne-au lăsat fără hârtie igienică, fără mâncare. Trebuie să ne ajutăm. Trebuie să fim prieteni în momentul ăsta. Să fim ca o familie, să fim uniți! Nu trebuie să ne gândim doar la noi. Trebuie să ne gândim și la persoana de lângă noi”, a fost îndemnul Mariei transmis în cadrul emisiunii GÂNDUL LIVE, prezentată de Emma Zeicescu.

În Spania au fost raportate peste 13.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus iar aproape 600 de persoane au decedat, în timp ce peste 1.000 au fost declarate vindecate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Obligație FĂRĂ EXCEPȚII pentru proprietarii de locuințe din ROMÂNIA. Toată lumea trebuie să plătească
Exclusiv: Mihai Morar, ipostază rar văzută . Cum a fost surprins în parc
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Chitara cu care John Lennon a înregistrat piesa „Help!”, găsită după 50 de ani